Παρασκευή 26 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
κατά του "εκπαιδευτικού Μάαστριχτ"

Σ' επικίνδυνο σταυροδρόμι η δημόσια δωρεάν παιδεία, διαπιστώνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ

Προσκλητήριο αφύπνισης και αγωνιστικού συντονισμού προς τον ελληνικό λαό, τη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε όλες τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, απεύθυνε χτες το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, για να ματαιώσουν - πριν είναι αργά - τα σχέδια της κυβέρνησης να παραδώσει τα πανεπιστήμια στα χέρια των ιδιωτών.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Παιδείας, Γ. Παπανδρέου, επέμενε με σχετικές δηλώσεις του, συνεπικουρούμενος από σχετικές δηλώσεις του Κ. Σκανδαλίδη και ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στην υποτιθέμενη προσήλωση της κυβέρνησης στο δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης. Δηλώσεις, όμως, που έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με την πορεία συνεχούς υποβάθμισης και πολύμορφης - άμεσης ή έμμεσης - ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και συνολικά της δημόσιας παιδείας, όπως και με τη συναίνεσή της στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

Η δημόσια δωρεάν παιδεία βρίσκεται σ' ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι, εγκαταλειμμένη για χρόνια, με ισχνή κρατική επιχορήγηση και αυταρχικό πλαίσιο, είναι στο "παρά πέντε", πριν το μεγάλο κατήφορο, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και καλεί σε παλλαϊκή αντίσταση και κοινό, συντονισμένο αγώνα, για να μπει φραγμός στα κυβερνητικά σχέδια επιβολής του "εκπαιδευτικού Μάαστριχτ".


ΣΕΛ.  22   -   23

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ