Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
290496r.381

Σκέψεις από το Σχέδιο Προγράμματος

Το Σχέδιο Προγράμματος του Κόμματος σχεδιάζει τη στρατηγική για το ξεπέρασμα του ιμπεριαλιστικού - μονοπωλιακού - αντιλαϊκού κατεστημένου που πλαισιώνεται και θωρακίζεται από τα έντυπα και όλα τα ηλεκτροτηλεοπτικά ΜΜΕ.

ΜΜΕ που έχουν στρατολογήσει πρώην γνωστούς αριστερούς δημοσιογράφους και άλλους νεοφώτιστους, ανιστόρητους, καλοπληρωνόμενους, αντικομμουνιστές που έχουν κατακλύσει όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τους έχει δοθεί ένα μικρόφωνο στο χέρι με την εντολή να μολύνουν την ακοή και τα μάτια και το μυαλό του κοινού, εκτός από την πονηρή παραπληροφόρηση και με κάθε λογής σκανδαλοθηρικές αφηγήσεις, με πολλές σκηνές πιστολέρος, βίας, κακόγουστων διαφημίσεων, τζογαδόρικων διαφημίσεων, μπόλικο γυναικείο γυμνό και πορνό με ευτελισμό των γυναικών συνανθρώπων μας και πολλές άλλες τηλεοπτικές αθλιότητες.

Το Σχέδιο Προγράμματος του Κόμματος καλεί τους κομμουνιστές, τους οπαδούς και φίλους, τους κνίτες και κνίτισσες να βοηθήσουν το λαό να οργανωθεί σε ένα παλλαϊκό μέτωπο αλληλοενημέρωσης, αντίστασης και πάλης κατά των πολλαπλών πληγών της κοινωνίας. Αυτό θα γίνει με τη μαζικοποίηση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων. Να μη μείνει έξω από το σωματείο του κανένας εργαζόμενος και εργαζόμενη, κανένας υπάλληλος, κανένας συνταξιούχος, επαγγελματίας, κανένας γεωργός και κτηνοτρόφος, κανένας έξω από τις Κινήσεις Ειρήνης και άλλες φιλοπολιτιστικές κινήσεις γυναικών και νέων.

Ετσι, ξεκινώντας όλοι μαζί οι εργαζόμενοι χέρι χέρι σε κοινούς αγώνες, θα σπάσουν το οργανωμένο τείχος του αντιλαϊκού κατεστημένου. Αγώνες και μαζικές κινητοποιήσεις για τα ξεχωριστά κλαδικά αιτήματά τους, αλλά και για τα γενικά προβλήματα, όπως είναι: Η εθνική ανεξαρτησία, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά, παιδείας, υγείας και τόσα άλλα. Αγώνες για την ανάπτυξη της βιομηχανίας και βιοτεχνίας, της γεωργίας και κτηνοτροφίας και όλων των άλλων πηγών παραγωγής. Εκεί θα χωρέσουν όλοι για δουλιά, θα λιγοστέψει η ανεργία και η κρίση που μαστίζει τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπορικό κόσμο.

Εννοείται ότι οι αγώνες αυτοί πρέπει να συναρτηθούν με τους αγώνες για την απεξάρτηση από τα ξένα κέντρα αποφάσεων και οδηγιών των Βρυξελλών, των ΗΠΑ, του Μάαστριχτ, της ΕΕ. Για να φύγουν οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας, να φύγουν οι ξένοι από τα Βαλκάνια και να αφήσουν απερίσπαστους τους λαούς αυτούς να λύσουν τις όποιες διαφορές τους και να συμβιώσουν ειρηνικά, όπως πριν. Ετσι οι αγώνες αυτοί του δικού μας λαού και των γειτονικών λαών ανοίγουν το δρόμο, με στόχο το σοσιαλισμό.

Χρέος των κομμουνιστών και κομμουνιστριών είναι να μπουν μπροστάρηδες με οδηγό το καθημερινό διάβασμα του "Ριζοσπάστη" και την προσεκτική μελέτη του Σχέδιου Προγράμματος του Κόμματος και ειδικά των παραγράφων 17, 21, 23, 29, 30.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ

Αντιστασιακός

Λάρισα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ