Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11

Επαναστατική επαγρύπνηση

Τα ντοκουμέντα του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, το διάλογο και τα άρθρα των συντρόφων μας του Πολιτικού Γραφείου τα διαβάζω με μεγάλη προσοχή.

Τα κείμενα του διαλόγου και τα άρθρα να καταταχτούν σε ομάδες και μαζί με τα ντοκουμέντα να αποτελέσουν οδηγό για τη νέα Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) και το Πολιτικό Γραφείο (ΠΓ) της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εγώ θέλω να θέσω υπόψη των συντρόφων μου μερικές σκέψεις μου.

α. - Η καθοδήγηση και τα στελέχη μας σε συνδιασκέψεις και ανταποκρίσεις χρησιμοποιούν μερικούς όρους όπως:

1. Η κυβέρνηση εκτελεί την εκ Βρυξελλών εκπορευόμενη αγροτική πολιτική. 2. Η κυβέρνηση με εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) εξαναγκάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) να επιτεθεί στις τσέπες των δημοτών.

3. Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού εκτελούν τις επιταγές του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

4. Η κυβέρνηση υποκλίνεται σε όλα κλπ.

Σύντροφοι. Στη Σοβιετική Ενωση μετά το 1920 στα Συνέδρια και τις Συνδιασκέψεις έγινε πολλή συζήτηση μέσα στο κόμμα από την αντιπολίτευση, Τρότσκι, Ζινόβιεφ Καμένεφ κλπ., με τους όρους που χρησιμοποίησε ο σύντροφος Λένιν.

Ι. Συμμαχία του προλεταριάτου μ' όλη την αγροτιά ενάντια στον τσάρο, στην περίοδο της Αστικής Επανάστασης.

ΙΙ. Συμμαχία του προλεταριάτου με τη φτωχολογιά του χωριού ενάντια σε όλους τους αστούς, με ουδετεροποίηση της μεσαίας αγροτιάς, στην περίοδο κοντά στον Οκτώβρη. Μήπως και μεις πρέπει να συζητήσουμε τους όρους που χρησιμοποιούμε;

Δική μου πεποίθηση είναι ότι όλα τα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Πολιτική Ανοιξη, "ΣΥΝ", Τσοβόλας και τα τσιράκια τους που παρουσιάζονται στις εκλογές και στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ και τη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση (ΔΕΕ), κανένα από αυτά δεν εκτελεί επιταγές ή αποφάσεις ή εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, του ΝΑΤΟ και της ΔΕΕ.

Τα κόμματα αυτά συμμετέχουν στα όργανα της ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΕΕ και όλα μαζί παίρνουν συνειδητά αποφάσεις και τις εφαρμόζουν στις χώρες τους π. χ. για την Ελλάδα καταστροφή της γεωργικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας με όλες τις απάνθρωπες βαρβαρότητες στα Σκόπια, όνομα Μακεδονία, σενάρια στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ό,τι άλλο μπορεί να πιάσει ο νους του ανθρώπου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα απάνθρωπα δικά τους συμφέροντα και των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Ολα αυτά τα κόμματα επί αιώνες με διάφορα τερτίπια εξαπατούν τους λαούς και τους οδηγούν στην ανεργία, τα ναρκωτικά, την πορνεία, την εγκληματικότητα, την καταρράκωση της προσωπικότητας, την πείνα, την εξαθλίωση, τις δικτατορίες, τους πολέμους, τους βιασμούς, τα βασανιστήρια, τις καταστροφές κτλ.

Σύντροφοι. Το ψέμα και η απάτη επομένως έχει πολύ μεγάλα ποδάρια και όχι μικρά, όπως συνηθίζεται να λέγεται.

Τα κόμματα αυτά συνεχώς αλλάζουν ονόματα, καμουφλάρονται, γιατί τους παίρνει χαμπάρι ο λαός και το ψέμα το κάνουν ολόκληρη επιστήμη και κατορθώνουν τη συνέχεια του βάρβαρου καπιταλισμού.

Και το ΚΚΕ να αναπτύξει σε υπερεπιστήμη την Αλήθεια και να ξεσκεπάζουμε τα ψέματα αυτών των καμουφλαρισμένων κομμάτων και να οδηγήσουμε το λαό μας στο σωστό δρόμο, στο δρόμο του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της προόδου όλης της ανθρωπότητας. Ο όρος που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ 5 κόμματα, τώρα 6, δύο πολιτικές είναι πολύ σωστός, γιατί τα 5 είναι ένα και το αυτό κόμμα και καμουφλάρονται με 5 ονόματα, και από την άλλη μεριά είναι μόνο το ΚΚΕ στο πλευρό του λαού μας.

β. - Γίνεται πολύς λόγος για συμμαχίες, πολύ σωστά το Κόμμα μας τοποθετείται, ότι τώρα δεν μπορεί να γίνει λόγος για συμμαχία με κανένα κόμμα, γιατί όλα τα άλλα στηρίζουν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, και τη ΔΕΕ και οι πράξεις τους είναι γνωστές στο λαό μας, αλλά και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και αλλού.

Συμμαχία ναι, με τους εργάτες, αγρότες, υπαλλήλους επαγγελματίες, την προοδευτική διανόηση, με πατριώτες αξιωματικούς όλων των βαθμών και υπαξιωματικούς, με προοδευτικούς βιομηχάνους και με τον προοδευτικό κλήρο για να κάνουμε το αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό - δημοκρατικό - σοσιαλιστικό μέτωπο.

γ. - Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ένωση των πλουτοκρατών και των κομμάτων τους, ενάντια στους λαούς τους, γι' αυτό εκσυγχρονίζουν το ΝΑΤΟ τους με νέα οπλικά συστήματα, με νέες επεκτάσεις, αρχηγεία, μονάδες ταχείας επέμβασης κλπ.

Καθήκον όλων των κομμουνιστικών κομμάτων και εκείνων των κομμάτων που αναλογίζονται σε τι τραγωδία οδηγεί την Ευρώπη και όλο τον κόσμο η ΕΕ, που δημιουργείται, είναι η άμεση συσπείρωσή τους για τη δημιουργία μιας άλλης Ευρώπης της Ειρήνης, της φιλίας των λαών και της προόδου.

δ. - Τα αστικά κόμματα χρησιμοποιούν διάφορες λέξεις όπως φιλελευθερισμός, νεοφιλελευθερισμός, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, "Λευκή Βίβλος", Πράσινη Βίβλος, Συνεταιρισμός για την Ειρήνη, Ανθρώπινα δικαιώματα, Αντικομματική ομάδα, προσωπολατρία κλπ. όλες αυτές που χρησιμοποιούν είναι εντελώς απατηλές για να εξαπατήσουν το Λαό μας, γιατί δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική Δημοκρατία του Λαού μας.

Ολες αυτές οι ψευτιές τους να ξεσκεπαστούν με ό,τι μέσο μπορούμε, γιατί σε αυτό το κείμενο δε γίνεται να πούμε περισσότερα.

ε. - Σε ένα κείμενο σαν εγκόλπιο, 20-25 σελίδες να πούμε τις βασικές αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού, και τις λέξεις Κομμουνισμός - Κομμουνιστής από ποια λέξη προήλθαν, τι σημαίνουν οι λέξεις οπορτουνισμός, ρεβιζιονισμός και πολλές άλλες που χρησιμοποιούνται, τι σημαίνει γροθιά κλπ., ώστε να εφοδιάσουμε τα μέλη, οπαδούς, φίλους με ιδεολογικό εξοπλισμό. στ. - Γίνεται λόγος σύγκρισης του συντρόφου Στάλιν με τον Τρότσκι. Δε θέλω σε καμιά περίπτωση αντιπαράθεση. Θέλω να ξέρουμε ότι ο Τρότσκι και η ομάδα του Ζινόβιεφ, Κάμενεφ κλπ. α) Δεν ήθελαν την ειρήνη. β) Δεν ήθελαν τη συμμαχία της εργατιάς με την αγροτιά της ΣΕ. γ) Στη Γ Διεθνή υποστήριζαν τη διάσπαση της Κομμουνιστικής Διεθνούς. δ) Ζητούσαν την αποχώρηση του Κομμουνιστικού Κόμματος από το Κουόμινταγκ (επαναστατική κυβέρνηση της Κίνας κλπ.).

Ο σύντροφος Στάλιν εάν από τότε ενέδιδε στις δολοπλοκίες αυτών και πολλών ομοίων των, δε θα υπήρχε γεύση σοσιαλισμού και τα μεγάλα στηρίγματα σήμερα του σοσιαλισμού. Οποιος μιλά για τον σύντροφο Στάλιν να μιλά με μεγάλη ευλάβεια, γιατί γνωρίζουμε τη μέγιστη προσφορά του για τους κολασμένους (φτωχούς, αμαρτωλούς) της γης.

ζ. - Γίνεται λόγος για τη διάλυση της Γ Διεθνούς. Διαλύθηκε γιατί αυτοί οι δολοπλόκοι ήταν οι προδότες, οι κατάσκοποι των φασιστών και των ιμπεριαλιστών μέσα στη Γ Διεθνή.

η. - Για τη δικτατορία του προλεταριάτου να ενημερωθεί ο λαός μας, οι λαοί ότι είναι ο ανώτερος τύπος δημοκρατίας στην ταξική κοινωνία, είναι η ανώτερη μορφή της προλεταριακής δημοκρατίας, που εκφράζει τα συμφέροντα της μέγιστης πλειοψηφίας, των εκμεταλλευομένων σε αντίβαρο της κοινοβουλευτικής κεφαλαιοκρατικής Δημοκρατίας που εκφράζει τα συμφέροντα της μέγιστης μειοψηφίας, των εκμεταλλευτών.

θ. - Στα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κλπ. δεν υπάρχει καμιά φαγωμάρα. Εκείνο που μαγειρεύουν είναι ποιο πρόσωπο μπορούν να αναδείξουν για την εξαπάτηση του λαού.

ι. - Η ΚΝΕ είναι το μέλλον του ΚΚΕ και το ΚΚΕ είναι το μέλλον του προλεταριάτου, γι' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διαπαιδαγώγηση και ιδεολογικό εξοπλισμό της ΚΝΕ.

ια. - Ο "Ριζοσπάστης" να γράφεται πιο απλά, πιο κατανοητά και μικρά κείμενα και το ίδιο ο Οδηγητής.

ιβ. - Συμφωνώ με τα ντοκουμέντα και να προστεθεί κάθε θετική πρόταση του διαλόγου.

ιγ. - Συνεχή φροντίδα για την καλύτερη οργάνωση του Κόμματός μας. Μας περιμένουν πολλοί και μεγάλοι αγώνες του λαού μας.

ιδ. - Η ΚΕ, το Πολιτικό Γραφείο, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, έδρασαν όλοι μαζί σαν ένας άνθρωπος με τις αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού, ακούραστα μέρα και νύχτα παλεύοντας και ενημερώνοντας το λαό μας για τα πολλά προβλήματα που του δημιούργησαν η Ευρωπαϊκή Ενωση και ΝΑΤΟ με τα κόμματά τους. Ο καρπός που σπέρνουν δε θα αργήσει να καρπίσει και ο κόπος τους και ο κόπος του Κόμματός μας θα αποδώσει πλούσια παραγωγή.

ιε. - Να μην ξεχνάμε εμείς το ΚΚΕ, όλα τα ΚΚ και οι σοσιαλιστικές χώρες την καπιταλιστική περικύκλωση.

Να θυμούμαστε πάντα την επαναστατική επαγρύπνηση χωρίς καμιά ανάπαυλα. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΟΒ Ανοίξεως - Βέροια


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ