Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
3004388. txt

Σημαντικό όπλο μας η προπαγάνδα

Ενόψει του 15ου Συνεδρίου του Κόμματος θα ήθελα να αναφερθώ στην αδυναμία που παρουσιάζουν τα μέσα προπαγάνδας του Κόμματος. Πριν το κάνω όμως, αυτό, να αναφερθώ στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σήμερα.

Η χώρα μας σε όλους τους τομείς είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Δε λειτουργεί κανένας τομέας σωστά.

1ον: Κοινωνικός τομέας: Τη χρονιά που μας πέρασε αρκετές εκατοντάδες νέων πέθαναν από τα ναρκωτικά, γίνανε πολλές δολοφονίες, πολλές ληστείες σε τράπεζες. Επίσης είχαμε απαγωγές ανθρώπων, άσε πια τις ληστείες στα σπίτια. Μας έγιναν πλέον συνήθεια. Συχνά στις εφημερίδες διαβάζουμε ότι αστυνομικός λήστεψε Αλβανό, αστυνομικοί διακινούν ναρκωτικά ή ότι αστυνομικοί - τελωνειακοί κάνουν εμπόριο λευκής σαρκός από ξένες χώρες.

Στις δημόσιες υπηρεσίες για να σε εξυπηρετήσουν για μια σοβαρή σου υπόθεση, πρέπει να λαδώσεις. Αλλο χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας, από τα πιο σοβαρά, είναι η ανεργία που επίσημα φτάνει το 11%. Ανεπίσημα όμως, είναι πολύ πιο πάνω. Τι να πούμε; Από την άλλη μεριά για τους συνταξιούχους, όχι μόνο τους ισοπέδωσαν οικονομικά, αλλά φάγανε και ξύλο από πάνω. Αμ τους αγρότες; Τους έχουν αφανίσει με τις εξευτελιστικά χαμηλές τιμές των προϊόντων τους και τη συρρίκνωση όλων των καλλιεργειών. Ακόμα απόφαση της ΕΕ είναι να μειωθεί ο αγροτικός πληθυσμός από 25% που είναι τώρα, σε 7%.

2ον: Εξωτερική Πολιτική: Οι κυβερνήσεις μας χρόνια τώρα είναι υποταγμένες στον ξένο παράγοντα. Ποιος είναι αυτός; Είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, και η ΕΕ. Η δουλικότητά τους έφτασε σε τέτοιο σημείο που ακόμα και για τα πιο απλά προβλήματα πρέπει να συμβουλευτούν τους παραπάνω. Για παράδειγμα διατάζουν τα αφεντικά να πουλήσουν την ΑΓΕΤ και αυτοί το κάνουν, τους λένε πουλήστε τον ΟΤΕ και αυτοί συμφωνούν, τους λένε πουλήστε τα ναυπηγεία και αυτοί συμμορφώνονται αμέσως. Ασε που οι ξένοι έχουν αγοράσει τις καλύτερες παραλίες, τα καλύτερα τουριστικά θέρετρα και ό,τι καλό έχει αυτός ο τόπος. Σε λίγο θα μας διώξουν και από τη χώρα μας.

Παρ' όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία του τόπου μας, ο λαός μας δεν αντιδρά μαζικά. Αυτό βέβαια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πληροφόρηση που του προσφέρουν. Δεν είναι σωστή η πληροφόρηση που του παρέχεται, εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Αποπροσανατολίζει το λαό. Ολα αυτά τα ανέφερα, σύντροφοι, για να καταλήξω στο τι κάνουμε εμείς για να ενημερώσουμε και να ξεσηκώσουμε το λαό. Κι ας αρχίσουμε από το "Ριζοσπάστη". Είναι ένα από τα λίγα μέσα που διαθέτουμε για να ενημερώνουμε το λαό. Ομως και αυτός έχει πολλές αδυναμίες, κατά τη γνώμη μου.

Διαβάζοντάς τον νομίζεις ότι δεν είναι εφημερίδα του Κόμματος. Είναι πολύ χλιαρός, δεν έχει επιθετικό ύφος, πράγμα που επιβάλλεται να έχει, δεν είναι καυστικός. Οι τίτλοι του "Ρ" αναρτημένοι στα περίπτερα, περνάν απαρατήρητοι. Ακόμα, η κριτική που κάνει στα άλλα κόμματα, είναι χαμηλών τόνων. Θαρρείς και φοβόμαστε μην τους θίξουμε. Αντίθετα αυτοί μας υπονομεύουν, μας "λασπολογούν", μας έχουν αποκλείσει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Γενικά προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας "θάψουν". Χρόνια διακινώ το "Ρ" και σχεδόν μόνιμο είναι το παράπονο των φίλων και των οπαδών μας, να είμαστε επιθετικοί απέναντί τους. Η κριτική μας να παίρνει τη μορφή πολεμικής. Αυτό θα επιβεβαιώσει καλύτερα τη θέση μας, "5 κόμματα - 2 πολιτικές" και θα σταματήσει ο κόσμος να λέει, όλοι το ίδιο είναι.

Κάποιες άλλες παρατηρήσεις για το "Ριζοσπάστη".

1. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των αναγνωστών του "Ρ" είναι απλός κόσμος. Ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα άτομα δεν ξέρουν ξένες γλώσσες. Ετσι, πολλά ονόματα εταιριών ή οργανισμών που είναι ξένα, δεν μπορούν να τα διαβάσουν κι επομένως να μεταδώσουν την είδηση αυτή σε άλλο κόσμο. Καλό θα ήταν οι ξένες ονομασίες να γράφονται και στα ελληνικά.

2. Επίσης πολλά κείμενα του "Ρ" χρησιμοποιούν "δύσκολες" σύνθετες δυσνόητες λέξεις, με αποτέλεσμα κάποιος να μην καταλαβαίνει το νόημά τους. Και εφόσον είμαστε κόμμα της εργατικής τάξης, άρα εκεί απευθύνεται η εφημερίδα μας, θα είναι καλό τα κείμενα του "Ρ" να είναι πιο απλά και κατανοητά.

3. Μια τελευταία διαπίστωση για το "Ρ". Δεν έχει αρκετές σελίδες για τα αθλητικά. Οι νέοι όμως άνθρωποι ενδιαφέρονται για τα αθλητικά. Ετσι, επειδή θέλουμε ο "Ρ" να διαβάζεται από νέα άτομα, θα έπρεπε να έχουμε πιο πολλά πράγματα για τα αθλητικά. Βέβαια ξέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο "Ρ", αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να διαβαστεί από νέους.

Ενα άλλο μέσο για να ενημερώνουμε το λαό είναι οι βουλευτές και οι ομιλητές μας στα στρογγυλά τραπέζια, στις συγκεντρώσεις κλπ. Και εδώ να τονίσω ότι πρέπει να είναι επιθετικοί οι βουλευτές μας. Να προβάλλουν τις θέσεις του Κόμματος με έμφαση, να κάνουν κριτική, να καυτηριάζουν τις πολιτικές άλλων κομμάτων. Γενικά όταν μιλάνε οι Βουλευτές του Κόμματός μας, πρέπει να ξεχωρίζουν από τους άλλους. Δηλαδή να επιβεβαιώνουμε ότι διαφέρουμε από τους άλλους, ότι υπάρχουν 5 κόμματα, αλλά δύο πολιτικές.

Εκτιμώ ότι πρέπει με κάθε τρόπο να ξαναλειτουργήσει ο τηλεοπτικός μας σταθμός. Είναι απαραίτητος για την προβολή του Κόμματος και την προπαγάνδα μας. Επειδή ξέρω ότι είναι δύσκολο αυτό, είναι ανάγκη να κάνουμε μια οικονομική εξόρμηση για τον "902". Παρόλο που ο λαός μας δυσκολεύεται οικονομικά, νομίζω ότι θα ανταποκριθεί για τη λειτουργία του "902".

Οσον αφορά το σχέδιο Καταστατικού, δε συμφωνώ με την παράγραφο που λέει, ότι ο σύντροφος ή οι σύντροφοι που κάνουν τη στρατολογία φέρουν ευθύνη για τη μετέπειτα πορεία του συντρόφου. Ποια ευθύνη φέρουν οι σύντροφοι που στρατολόγησαν την Δαμανάκη, τον Ανδρουλάκη και τους λοιπούς; Νομίζω ότι πρέπει να απαλειφθεί αυτή η παράγραφος, γιατί οι σύντροφοι θα είναι διστακτικοί για νέες στρατολογίες.

Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΔΟΥΛΛΙΔΗΣ

ΚΟ Καλαμαριάς


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ