Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2604327. txt

Μερικές σκέψεις

Με την ευκαιρία του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, θέλω να εκφράσω μερικές σκέψεις μου μέσα από τις φιλόξενες στήλες σου.

Τα τελευταία χρόνια το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα με αποκορύφωμα την ανατροπή των καθεστώτων της Σοβιετικής Ενωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών. Από αυτά τα χτυπήματα δεν έμεινε αλώβητο το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ στο διάστημα της 78χρονης ηρωικής του παρουσίας, έχει δεχτεί πολλές βρώμικες επιθέσεις από την εκάστοτε άρχουσα τάξη, αλλά και από τα μέσα. Πάντοτε όμως το ΚΚΕ κατάφερνε να βγαίνει πιο δυνατό και πιο συμπαγές. Αυτό, βέβαια, δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται στη μεγάλη δύναμή του, που είναι η δύναμη της αλήθειας, η δύναμη της μαρξιστικής - λενινιστικής θεωρίας του.

Μελετώντας τα ντοκουμέντα για το 15ο Συνέδριο διαπίστωσα με μεγάλη ικανοποίηση ότι και τα τρία βρίσκονται μέσα στο πνεύμα του μαρξισμού - λενινισμού. Μετά τις ιδεολογικές αποκλίσεις που παρατηρήθηκαν στο 13ο Συνέδριο, το ΚΚΕ βαδίζει και πάλι στις αρχές της κοσμοθεωρίας του.

Το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ έρχεται σε μια εποχή, όπου ο λαός της χώρας μας υποφέρει. Η ανεργία συνέχεια μεγαλώνει. Κατακτήσεις των εργαζομένων που είχαν κατοχυρωθεί με αγώνες και θυσίες περικόπτονται ή καταργούνται. Ακόμη και το δικαίωμα της σύνταξης μπαίνει σε αμφισβήτηση. Εργάτες, αγρότες, μικρομεσαίοι, δημόσιοι υπάλληλοι, νέοι, βλέπουν το μέλλον τους να διαγράφεται αβέβαιο. Ολη αυτή η κατάσταση βέβαια δε θα μείνει έτσι. Κάποια στιγμή θα μετατραπεί σε κοινωνική έκρηξη. Εδώ θα πρέπει το ΚΚΕ να είναι έτοιμο να παίξει τον πρωτοπόρο καθοδηγητικό του ρόλο. Η κοινωνική έκρηξη που είναι αναπόφευκτη πρέπει να έχει πολιτική καθοδήγηση με στόχο το σοσιαλισμό. Πρέπει, δηλαδή, να πάρει συνειδητή μορφή, γιατί αν αφεθεί μόνη της θα πάρει έναν αυθόρμητο χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να μην πετύχει τους στόχους της και να πισωγυρίσει στην τωρινή και πιθανά χειρότερη κατάσταση. Γι' αυτό πρέπει να δημιουργηθεί ένα αντιμονοπωλιακό - αντικαπιταλιστικό - αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, το οποίο με την πολιτική καθοδήγηση και τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ, θα φέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα. Το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας.

Τελειώνοντας πιστεύω ότι το 15ο Συνέδριο πρέπει να κάνει αποφάσεις του τα τρία ντοκουμέντα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ