Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
270496r.349

Παρατηρήσεις στο Καταστατικό

Αρθρο 2, παράγραφος γ'. Ενταξη στο Κόμμα του δόκιμου μέλους να γίνεται με τη σύσταση δύο τακτικών μελών. Να προστεθεί: που να έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια κομματικής ζωής, αντί για ένα.

Αρθρο 5: Για τα δικαιώματα του μέλους: Να προστεθεί μια παράγραφος, που να λέει, το κάθε μέλος να έχει δικαίωμα δευτερολογίας για οποιοδήποτε προσωπικό θέμα που θα προκύψει.

Αρθρο 41: Να προστεθεί μια παράγραφος που να λέει: κανένα μέλος του Κόμματος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για κανένα νομοθετικό - πολιτικό αξίωμα, εφόσον για το ίδιο αξίωμα δεν έχει εκλεγεί δύο συνεχείς φορές στην ίδια πόλη, νομό, χωριό κλπ.

Αρθρο 49: Η τελευταία παράγραφος, εκεί που λέει: "διαγράφεται από το Κόμμα το μέλος που χωρίς δικαιολογητικά, δεν πληρώνει την οικονομική του συνδρομή πάνω από 6 μήνες". Να προστεθεί και δεν παραβρίσκεται σε 5 γενικές ή έκτακτες συνελεύσεις με εξαίρεση τα υπερήλικα μέλη του Κόμματος, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα του ενεργού μέλους και για τιμής ένεκεν, για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια στο κίνημα, να θεωρούνται παλαίμαχοι.

Επίσης, να προστεθεί ένα άρθρο, που να λέει: Για να γίνει ένα μέλος του Κόμματος επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ ή για να προσληφθεί ή εργαστεί στα γραφεία του Κόμματος ή στις επιχειρήσεις του, απαραίτητα να παίρνεται η γνώμη της ΚΟΒ που ανήκει.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ

Προεδρείο ΔΗΚΕΒΕ Πειραιά

ΚΟΒ Αμφιάλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ