Πέμπτη 9 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
020596r.416

Η Αναγκαιότητα της αποκατάστασης του

τηλεοπτικού καναλιού "902" TV

Σύντροφοι - Συντρόφισσες,

Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν θα δημοσιευτεί ή όχι το σημείωμά μου. Υψιστη σημασία έχει να ληφθεί υπόψη και να συζητηθεί το θέμα - πρόβλημα που αναφέρω.

Οσο ποτέ αναγκαίο και επιβεβλημένο σήμερα είναι να λειτουργήσει το τηλεοπτικό μας κανάλι "902 TV", πανελλαδικά. Σ' όλους μας είναι γνωστό το οικονομικό κόστος. Πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, θυσία της αναγκαιότητας. Το "Ρ", την ΚΟΜΕΠ και άλλα έντυπα καθοδηγητικά, λίγοι τα παίρνουν και τα διαβάζουν. Ενώ την τηλεόραση την έχουν μέσα στα σπίτια τους, το 90% των κατοίκων.

Είναι ένα από τα σοβαρά προβλήματα που πρέπει να απασχολήσει το 15ο Συνέδριο. Ολη την ηγεσία, τους γραμματείς των νομαρχιακών και των ΚΟΒ ως και της ΚΝΕ και κάθε μέλος του Κόμματος. Χρέος έχουμε να στερηθούμε αυτή τη σύνταξη πείνας, που μας δίνουν οι "πουλημένοι", ένα μεροκάματο, ένα μισθό, μια έξοδο, ένα ένδυμα που δεν είναι απαραίτητο (μόδας), ένα γεύμα κρέατος να το αντικαταστήσουμε με όσπρια πχ.

Τέλος, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και επιμονή. Σκεφθείτε, σύντροφοι, τι αποτέλεσμα θα έχει η πραγμάτωση αυτού του στόχου. Το τηλεοπτικό κανάλι του "902" TV, θα το δει ο καθένας που έχει τηλεόραση σπίτι του, ακόμα και από περιέργεια, λίγο - πολύ θα επηρεαστεί, θα ενημερωθεί. Ολοι μας βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να βλέπουμε και να ακούμε την παραπληροφόρηση των ιδιωτικών και κρατικών καναλιών, την γκεμπελίστικη προπαγάνδα της εκάστοτε κυβέρνησης και των άλλων παρα-κομμάτων. Κάθε είδους αθλιότητα σε σίριαλ, πορνεία, έγκλημα, διάρρηξη, βιασμό, ναρκωτικά, ρατσισμό, φασισμό, πολεμικές καταστροφές και άλλα τρομερά για την οικογένειά μας και το ΠΟΙΟΝ μας. Εκείνο που δε βλέπουμε και δεν ακούμε, είναι η σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση. Δυστυχώς, δεν είναι εύκολο να κλείσουμε την τηλεόραση, γιατί οι οικογένειες αποτελούνται από όλες τις ηλικίες, από μωρά μέχρι υπερήλικες και γυναίκες που ασχολούνται επί 24ωρου βάσεων με τα οικιακά κ.ά.

Σκεφθείτε, σύντροφοι, συντρόφισσες και φίλοι, εσείς που θα μελετήσετε το πρόβλημα του Κόμματος και του λαού στο Συνέδριο, αλλά και τα παραπάνω όργανα που θα εκλεγούν, πόσο θα συμβάλλει και θα προβάλλει τις θέσεις, την πολιτική και γενικότερα την άνοδο ακόμα της δύναμης του Κόμματος στη Βουλή και στο λαό. Εχω τη γνώμη, ότι δεν πρέπει αυτό το θέμα να υποβαθμιστεί. Είναι σημαντικό, σημαντικότατο. Το "Ρ", δυστυχώς, λίγοι τον διαβάζουμε. Υπάρχουν άνθρωποι, ακόμα και κομματικά μέλη που δεν τον διαβάζουν, δεν τον ανοίγουν, γιατί όχι δημοσίως. Πώς θα προχωρήσουμε έτσι να πλησιάσουμε το σκοπό μας, το στόχο που έχουμε βάλει και βάζουμε;

Διαβάζω τα σημειώματα συντρόφων στο "Ρ", για τον Προσυνεδριακό Διάλογο και βλέπω πολλοί προβληματίζονται, πώς θα κυβερνήσει το Κόμμα. Μα σύντροφοι, εκείνο που πρέπει περισσότερο από κάθε άλλο, είναι η καθοδήγηση, η πληροφόρηση, όχι μόνο των μελών, αλλά του λαού, να φουντώσει το κίνημα, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά διεθνώς. Δε γίνεται καθόλου συζήτηση στο Καταστατικό, στερεότυπα και προγραμματικά για την ίδρυση, έστω ενός γραφείου σε διεθνή κλίμακα, να συζητιέται το παγκόσμιο εργατικό - κομμουνιστικό κίνημα, και να ενημερώνονται για τη δράση οι στρατιές απανταχού της Γης των κολασμένων, να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στα χαρακώματα, να αναπτύσσεται το ηθικό των λαϊκών στρωμάτων.

Το καζάνι, όπως βλέπουμε από τα σημάδια, κοχλάζει και είναι βέβαιο, ότι θα ξεχειλίσει και θα κάψει τα σπλάχνα του καπιταλισμού, που την ώρα δεν την ξέρουμε. Εκείνο που ξέρουμε και είναι βέβαιο, είναι, ότι η τύχη των λαών είναι ο επιστημονικός σοσιαλισμός - κομμουνισμός που θα θριαμβεύσει στη Γη. Παραθέτω λίγες φράσεις από τις "Θέσεις του Απρίλη" του Λένιν. Στις 4 Αυγούστου 1914, η Ρόζα Λούξεμπουργκ, αποκάλεσε τη σοσιαλδημοκρατία, "πτώμα που βρωμάει".

Παρακάτω - Μαρξ - Ενγκελς - η διδασκαλία μας δεν είναι δόγμα, μα καθοδήγηση για δράση.

- Η αστική τάξη κρατιέται, όχι μόνο με τη βία, αλλά με την έλλειψη συνειδητότητας, τη ρουτίνα, την αποβλάκωση και την ανοργανωσιά των μαζών. (Λένιν).

Τα τελευταία επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα της αφύπνισης και πληροφόρησης του λαού. Το πρώτιστο και μεγαλύτερο χρέος του Κόμματός μας.

- Μ' αυτά τα λίγα και πενιχρά, τελειώνω, χαιρετίζοντας τη σύναξη του 15ου Συνεδρίου του Κόμματός μας και εύχομαι τις καλύτερες επιτυχίες της προσεχούς 4ετίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΝΟΣ

Νυμφες Κέρκυρας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ