Πέμπτη 20 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 15 Ιούλη 2000 σε ηλικία 92 χρόνων άφησε την τελευταία πνοή στη μακρινή Αυστραλία ο αγαπημένος μας και αλησμόνητος ΔΗΜΗΤΡΟΣ ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΗΣ, πατέρας του Στράτου Μαυραντώνη συντάκτη του «Ριζοσπάστη» στη Θεσσαλονίκη.

Ενταγμένος στην Εθνική Αντίσταση Λέσβου, από όπου καταγόταν, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στην κατοχή, στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές, στην πάλη για τη λευτεριά, την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη. Πολλοί τού χρωστούν ευγνωμοσύνη, στα Λουτρά Μυτιλήνης, όπου ως αρτοποιός έκανε το παν για να μην πεθάνει από την πείνα το χωριό του.

Για τη δράση και τις ιδέες του διώχτηκε. Ασυμβίβαστος, όπως ήταν και για να μην προσκυνήσει, αναγκάστηκε να πάρει το δρόμο της ξενιτιάς για να μπορέσει να επιβιώσει η οικογένειά του. Εκεί εντάχθηκε στο τοπικό λαϊκό κίνημα για τα δίκια των μεταναστών.

Ακλόνητος, ασυμβίβαστος, σεμνός, φιλοπρόοδος σε όλη τη ζωή του, υποστηριχτής του δίκιου, του σοσιαλισμού, της προκοπής.

Στην άσβεστη μνήμη του αγαπημένου πατέρα μας προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ ΜΜΕ Θεσσαλονίκης, 20.000 δρχ., αντί για λίγα λουλούδια στο μνήμα του.

Στράτος - Ξανθούλα

Η εγγονή του Γιάννα

* * *

Στη μνήμη των αδελφών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Διαμαντοπούλου -ΠΑΝΟΥΛΑ αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1940-44, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 5.000 δρχ., μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Ο γείτονας Ανθιμος Δουλκιάρογλου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ