Πέμπτη 9 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Για τους βιοτέχνες δεν έχει λεφτά!

Εντονες αντιδράσεις του βιοτεχνικού κόσμου

Σε έντονες διαμαρτυρίες προβαίνουν οι βιοτέχνες με αφορμή το "πάγωμα" της χορήγησης βιοτεχνικών δανείων, που χορηγούνται από τις τράπεζες μέσω του "ειδικού κεφαλαίου", παρόλο που τα περιθώρια χρηματοδότησης του πιστωτικού συστήματος είναι τεράστια.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) Κ. Μοσχολιός,δήλωσε πως τον τελευταίο καιρό δέχεται αλλεπάλληλα παράπονα μελών του ΒΕΠ για την άρνηση της Εθνικής Τράπεζας να χορηγήσει δάνεια που έχουν ήδη εγκριθεί. Από την πλευρά της η Εθνική επικαλείται την εξάντληση του "ειδικού κεφαλαίου" και επομένως αρνείται τη χορήγηση βιοτεχνικών δανείων. Μετά την εξέλιξη, το προεδρείο του ΒΕΠ αποφάσισε να επέμβει με έγγραφό του προς την Τράπεζα της Ελλάδας, με στόχο να γίνονται από όλες τις εμπορικές τράπεζες βεβαιώσεις χορήγησης δανείων σε βιοτεχνικές επιχειρήσεις.

Τον προβληματισμό του για την "αιφνίδια", όπως χαρακτήρισε, εξάντληση του"ειδικού κεφαλαίου" της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε όμως και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Γ. Κυριόπουλος,ο οποίος και ζήτησε την παρέμβαση της υπουργού Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου για διευθέτηση του θέματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ