Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
7Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΑΕΑ
Πετυχημένο, αγωνιστικό

Το 7ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου στις 27 και 28 Απρίλη, ήταν από κάθε άποψη το σημαντικότερο των τελευταίων χρόνων.

Ο αριθμός των Παραρτημάτων από όλη την Ελλάδα που πήραν μέρος, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι αντιπρόσωποι των Αντιστασιακών Οργανώσεων των βαλκανικών χωρών, της Ρωσίας, της Κύπρου και της Γαλλίας που παραβρέθηκαν στο Συνέδριο, τόνισαν την ανάγκη να υπάρχουν συνεχείς επαφές μεταξύ μας για να αντιμετωπιστούν από κοινού τα γενικότερα προβλήματα και να ενταθεί ο ασταμάτητος αγώνας για την ειρήνη στα Βαλκάνια και όλο τον κόσμο.

Υπήρξε γόνιμος προβληματισμός και ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους 80 περίπου ομιλητές και παμψηψεί εγκρίθηκαν τα 8 ψηφίσματα και η απόφαση από τους Συνέδρους και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου.

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε, η απουσία του δημάρχου της Αθήνας, της κυβέρνησης, του προέδρου της Βουλής, των κομμάτων της Βουλής ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΛ.ΑΝ., που ενώ προσκλήθηκαν και ενώ στην πρόσκληση είχε τονιστεί ότι, "Η παρουσία τους στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα ήταν τιμή για μας", κανείς τους δεν έστειλε αντιπρόσωπο, αλλά και κανείς τους δεν έστειλε κάποιο μήνυμα που να δικαιολογεί την απουσία τους, όπως στοιχειώδης ευγένεια απαιτούσε. Επίσης απουσίασαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΟΤΟΕ κ.ά.

Εχθρική χαρακτηρίζεται και η στάση των καναλιών απέναντί μας, που ενώ κλήθηκαν να καλύψουν τις εργασίες μας, όλα έλαμψαν διά της απουσίας τους, πλην του "902" ραδ. σταθμού και της ΕΤ-1, και τους ευχαριστούμε θερμά.

Αλλα και ο Τύπος κράτησε την ίδια στάση, εξαιρουμένων μόνο των "Ριζοσπάστη" και "Απογευματινής".

Είναι μια "Συνωμοσία Σιωπής" που εφαρμόζεται εναντίον μιας από τις μεγαλύτερες αντιστασιακές οργανώσεις της Ελλάδας, εναντίον της ΠΕΑΕΑ. Η εχθρική αυτή συμπεριφορά των κυβερνητικών ιθυνόντων, των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, αποσκοπεί στο να μην πληροφορείται ο ελληνικός λαός ότι όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις, καθώς και η σημερινή έχουν φερθεί προς τους αγωνιστές της αντίστασης σκληρά και απάνθρωπα.

Ομως, παρ' όλο της μεγάλης ηλικίας μας και που συνεχώς λιγοστεύουμε, οι κινητοποιήσεις μας γίνονται όλο και πιο μαχητικές, όλο και πιο πολυπληθείς. Και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα για μια ανθρώπινη ζωή, να διεκδικούμε την ηθική και υλική αποκατάσταση της Εθνικής μας Αντίστασης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που έστειλε αντιπροσωπεία στο Συνέδριό μας με επικεφαλής τον Χαρίλαο Φλωράκη και την ΚΝΕ.

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Νίκος Μαρκάτος,μας παραχώρησε το Αμφιθέατρο των Χημικών και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους, χωρίς καμιά χρηματική απαίτηση. Με γραπτό του δε χαιρετισμό, γιατί ο ίδιος δεν ήταν δυνατό να παραστεί, εξέφρασε τα αισθήματα αγάπης, τιμής και σεβασμού προς την Εθνική Αντίσταση, προς τους αντιστασιακούς και προς την Ενωσή τους την ΠΕΑΕΑ. Γι' αυτό και τον ευχαριστούμε θερμά.

ΦΟΙΒΟΣ ΤΣΕΚΕΡΗΣ

Γενικός γραμματέας της ΠΕΑΕΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ