Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Οι Ανάπηροι και Θύματα του ΔΣΕ

Μέσα σε κλίμα αγωνιστικό και μνήμης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στις 26-4-96 η Γενική Πανελλαδική Συνέλευση των Αγωνιστών Τραυματιών Αναπήρων και Θυμάτων του ΔΣΕ - ΠΕΑΤΑΘ.

Στις εργασίες της Συνέλευσης συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που αφορούν την Ενωση, καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και στα Βαλκάνια.

Οι αγωνιστές του Εμφυλίου, στην απόφαση που ψήφισαν ομόφωνα, αποφάσισαν να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους αγωνιστές της ΠΕΑΕΑ και τις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις, τις φιλειρηνικές δυνάμεις, για τη δημιουργία ενός δυνατού πανελλαδικού φιλειρηνικού κινήματος, για την ειρηνική συνεργασία των Βαλκανικών λαών, για την αποτροπή ενός γενικότερου πολέμου.

Να δραστηριοποιηθεί η Ενωση: Για συγκέντρωση υπογραφών υπέρ του δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ, για την αποκατάσταση των αγωνιστών του Εμφυλίου, για την επέκταση των ευεργετημάτων των Νόμων 971/49 και 176/69 και στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου. Για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Τέλος να επεξεργαστεί πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 50χρονα του ΔΣΕ σε συνεργασία με την ΠΕΑΕΑ και ΠΕΕΠΠ.

Στη Συνέλευση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους Μήτσο Κωστόπουλο μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Λούλα Λογαρά και Στέφανο Παπαγιάννη. Από τις Αντιστασιακές Οργανώσεις: Ο Θ. Ζαφειρόπουλος από τον "Φοίνικα". Οι Ν. Καπέλας, Μ. Ξεκομνηνός από την ΠΕΣΑΘΕΑ.Οι Η. Αρμάγος, Β. Απόστολος και από τους αξιωματικούς ΠΕΣΑΘΕΑ Τ. Μεταξάς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ