Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ζητούνται ... επιχειρηματίες

Χωρίζουν, άραγε, τα συμφέροντα της ΑΕΚ και του SόΕ; Αυτό αφήνει να πλανάτε στον αέρα ο πρόεδρος και των δύο, Μ. Τροχανάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ, "όμιλος επιχειρηματιών με συντονιστή τον ίδιο, αποφάσισε να αγοράσει από τον SόΕ το πακέτο της πλειοψηφίας των μετοχών". Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ποιοι είναι αυτοί οι επιχειρηματίες, πότε συνεδρίασαν και αποφάσισαν, αν προέρχονται όντως από τον επιχειρηματικό κόσμο, ή θα... αντληθούν από τη δεξαμενή των μελών του SόΕ και των οπαδών της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τον Μ. Τροχανά, σύντομα Θα ιδρυθεί "Λέσχη Επιχειρηματιών ΑΕΚ""στην οποία θα γίνονται δεκτοί επιχειρηματίες όλων των ομάδων, εκτός του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Η Λέσχηθα πραγματοποιεί επενδύσεις, σε συνεργασία ή ανεξάρτητα από τον SόΕ, οι οποίες θα αποτελούν τους μόνιμους χορηγούς της ΑΕΚ και άλλων επιλεγμένων ομάδων".

Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι ο Μ. Τροχανάς επιχειρεί να λειτουργήσει την ΑΕΚ σύμφωνα με τους κανόνες του SόΕ, δηλαδή με πολλούς μικρομετόχους (επιχειρηματίες τους ονομάζει και στο SόΕ), ενώ παραδέχεται ότι με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλυφθεί το τίμημα των 2,8 δισ. δρχ. το οποίο δαπάνησε μέχρι σήμερα ο SόΕ για την ΑΕΚ.

Κι ενώ υπάρχουν πολλές ασάφειες και αντιφάσεις στην ανακοίνωση για τον όμιλο των επιχειρηματιών που θα αγοράσουν από τον SόΕ τις μετοχές της ΠΑΕ, το ζητούμενο είναι, οι ουσιαστικοί λόγοι της κίνησης Τροχανά. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι επειδή ο SόΕ δεν αποκόμισε τα οφέλη που προσδοκούσε, θέλει να πάρει πίσω τα χρήματά του, διατηρώντας, παράλληλα, το τιμόνι της ΑΕΚ μέσω του κοινού τους προέδρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ