Κυριακή 12 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
260496r.317

Το ΚΚΕ είναι η μόνη ελπίδα

Δε θα ασχοληθώ με τις προσυνεδριακές θέσεις.

Εγώ ήδη τις ψήφισα. Το ΚΚΕ είναι το πιο Δημοκρατικό Κόμμα και μέλος του είμαι. Και προσπαθώ με τον δικό μου τρόπο να το κάνω καλύτερο και μεγαλύτερο. Καλά θα κάνει η ΚΕ να βγει έξω και να δει ότι η κυρά αδικία κυκλοφορεί όρθια στους δρόμους με προστάτες την κυβέρνηση, τη ΝΔ και συμπαραστάτες την Πολιτική Ανοιξη και τον "ΣΥΝ", που είναι όλοι τους υπέρ μιας Ενωμένης Ευρώπης και να πει στον ελληνικό λαό για ποιες καλύτερες μέρες μας μιλάνε, όταν στην ΕΕ υπάρχουν πάνω από 20 εκατομμύρια άνεργοι. Και να του το πούμε ξεκάθαρα όσο η κρίση θα ανεβαίνει στις πλούσιες χώρες της ΕΕ, στην Ελλάδα θα είναι πολύ χειρότερα. Γι' αυτό πρέπει να τα βρούμε με τους φυσικούς μας συμμάχους, με τις γειτονικές μας χώρες. Αυτό που ήθελαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ το πέτυχαν. Η κυβέρνησή μας έχει παραγγείλει μεγάλο ποσό πολεμικού εξοπλισμού, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Και μας μιλάει για αξιόμαχο στρατό, μας λέει ότι ο πόλεμος ήδη έχει αρχίσει κι επομένως εσύ ελληνικέ λαέ πρέπει να σφίξεις το ζωνάρι σου και να μην ξεχνάς ότι είσαι καλύτερα από τον Αλβανό. ΝΤΡΟΠΗ, ζούμε σε εποχή μεγάλης υποκρισίας.

Για μένα σύντροφοι, υπάρχουν κάποιοι όροι απαράβατοι, όπως ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, η δικτατορία του προλεταριάτου. Η εμπιστοσύνη είναι καλή, το κοντρόλ όμως καλύτερο. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ. Ενα κόμμα μαρξιστικό - λενινιστικό ορθόδοξο. Αυτά έμαθα στο ΚΚΕ και αυτά θέλω να τηρήσω σε όλη μου τη ζωή.

Λοιπόν, σύντροφοι, το πιο σοβαρό είναι το μεγάλωμα του κόμματος. Η ζημιά που πάθαμε τα τελευταία 5 χρόνια είναι πολύ μεγάλη. Το ευτύχημα, όμως, είναι ότι υπάρχουμε, έστω με αυτό τον μικρό αριθμό. Μικρός αριθμός, όμως πολύ μεγάλο αγκάθι στα μάτια αυτών που θέλανε να μας διαλύσουν.

Για να μεγαλώσει το ΚΚΕ πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε τους πιο κοντινούς μας, και μετά τους άλλους. Φυσικά κατά παραγγελία δε γίνεται κανένας κομμουνιστής. Ομως, υπάρχουν σύντροφοι που δεν ασχολούνται καθόλου με τα παιδιά τους, με τα ανίψια τους, με τα εγγόνια τους. Εγώ νομίζω ότι πρώτα θα πρέπει να δούμε τους κοντινούς μας και μετά τους φίλους μας, στην πλατεία, το καφενείο, στον τόπο εργασίας.

Η τηλεόραση παίζει τον πιο άσχημο ρόλο σε βάρος του ΚΚΕ. Γι' αυτόοισύντροφοι βουλευτές και άλλα στελέχη μας, όταν τους δίνεται ο λόγος στη Βουλή ή σε άλλες συνεντεύξεις να τα λένε δυνατά, επαναστατικά, Το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Εμείς δε χρωστάμε σε κανέναν τίποτα για να απολογηθούμε για την κατάντια της χώρας. Γι' αυτό, να τα λέτε ζωηρά και όχι σιγά και ντροπαλά σαν το μουσαφίρη σε ξένο σπίτι.

Επίσης, υπάρχει και κάτι πολύ αρνητικό. Δεν είναι μόνο η στρατολογία, αλλά μετά τη στρατολογία τι γίνεται; Υπάρχει αδράνεια. Πολλές ΚΟΒ δε λειτουργούν σωστά. Δε γίνεται καταμερισμός δουλιάς, δε συνεδριάζουν κανονικά. Χρειάζεται ο έλεγχος από τα υπεύθυνα όργανα.

Γι' αυτούς που έφυγαν στη μεγάλη κρίση που περάσαμε, γι' αυτούς που πήγαν στο "ΣΥΝ", (εκτός από Φαράκους, Αντρουλάκηδες, Δαμανάκηδες, Καραγκουλέδες), μιλάω για τους απλούς συντρόφους που ξεγελάστηκαν, αν θέλουν αλλαγή, δημοκρατία, ισότητα, σοσιαλισμό, ας γυρίσουν πίσω στη μάνα τους, στο ΚΚΕ. Η πόρτα είναι ανοιχτή, είναι κρίμα να σας φάει ο λύκος της ολιγαρχίας σαν το πρόβατο που ξέκοψε από το κοπάδι.

Πολύ σωστά έχει βάλει το κόμμα το θέμα των συμμαχιών, το Α. Α. Δ. μέτωπο, όμως θέλει και πολλή προσοχή. Το ΚΚΕ, έχει στελέχη να αναδειχτούνε σε ανώτερες θέσεις. Το παρελθόν μάς δίδαξε αρκετά. Οποιος θέλει να δουλέψει μαζί μας για το καλό του λαού, θα πρέπει να ξέρει ότι μαζί θα δουλέψουμε, μαζί θα αναδειχτούμε. Δε μοιράζουμε πλέον θέσεις. Το κόμμα παραδίνει μαθήματα δημοκρατίας. Θέλει πολλή προσοχή, να μην περάσουν σε ανώτερες θέσεις σύντροφοι που έχουν αρχηγικές τάσεις ή αρνητική προσωπική φιλοδοξία. Δυστυχώς στο παρελθόν υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις.

Ο συναισθηματισμός είναι άσχημη αρρώστια και πρέπει να απαλλαχτούμε από αυτό, γιατί έχω δει σε διάφορες δουλιές ό,τι έρχεται από τα πάνω είναι πάντα σωστό. Αν ήταν έτσι, τότε δε χρειαζότανε να μας ρωτάνε.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι στο ΚΚΕ είναι όλοι ίσοι και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Το κόμμα μας λειτουργεί με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και αυτό τα λέει όλα.

Στην ΚΟΒ ψήφισα θετικά όλες τις προσυνεδριακές θέσεις.

Τέλος, σύντροφοι, ο χρόνος δουλεύει για εμάς, αρκεί εμείς να τον εκμεταλλευτούμε σωστά. Στέλνω αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συντρόφους, σε όλους τους οπαδούς και ιδιαίτερα στους μετανάστες μας στη Γερμανία.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω στον ελληνικό λαό ότι η μόνη μας ελπίδα, είναι ένα ΚΚΕ δυνατό. Γι' αυτό προτείνω στην εκλογική αναμέτρηση, όποτε κι αν γίνει, να μπει το σύνθημα:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΤΩΡΑ ΚΚΕ.

ΤΑΣΟΣΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Αριδαία Ν. Πέλλας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ