Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
Από τη δράση των Παραρτημάτων

Οι ανάπηροι διεκδικούν

Οι ανάπηροι και θύματα της Εθνικής Αντίστασης και του Αντιδικτατορικού Αγώνα ΠΕΣΑΘΕΑ σε ψήφισμά τους, που εγκρίθηκε στη Γενική τους Συνέλευσηστις 8 - 4 - 96, εκφράζουν την ανησυχία τους για την έκρυθμη κατάσταση στα Βαλκάνια και τις προκλήσεις της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας με την ανοχή των ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΝΑΤΟ. Καλούν την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για μια διάσκεψη των χωρών της Βαλκανικής, που θα αποτελέσει τη βάση για ειρηνική λύση των διαφορών και εμπέδωση της ειρήνης.

Ζητούν, δε, να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και την εξομοίωση των αναπήρων και θυμάτων ΕΑ και αντιδικτατορικού αγώνα με τους ανάπηρους πολέμου 1940 - '41, και ως προς τη φαρμακευτική περίθαλψη, με αυτήν των δημοσίων υπαλλήλων.

Να καταργηθεί ο Ν. 1976/91, άρθρο 6, και να αποκατασταθούν οι ανάπηροι και τα θύματα που αδικήθηκαν από τον ανωτέρω νόμο.

ΟΧΙ άλλη αναβολή
Εγινε τη Δευτέρα (6 - 5 - 96) στα γραφεία του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Αμαρουσίου πλατιά σύσκεψη αντιστασιακών, με κύριο θέμα το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Τόσο ο πρόεδρος του Παραρτήματος στην εισήγησή του, όσο και όσοι πήραν το λόγο απαίτησαν να λήξει η εκκρεμότητα, που συνεχίζεται χρόνια και να ανεγερθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση το Μνημείο στην ομώνυμη πλατεία. Η σύσκεψη έληξε με το αίτημα να ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ημερομηνία συζήτησης του θέματος και λήψη απόφασης, που να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή.
Παρεμποδίστηκε η προσφώνηση

Στο 40ήμερο μνημόσυνο προς τιμήν του Δημήτρη Ρούγα,ιδρυτή του Παραρτήματος Καματερού της ΠΕΑΕΑ και προέδρου του επί σειρά ετών, ο παπάΝικόλας του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα Καματερού, δεν επέτρεψε στον νυν πρόεδρο να προσφωνήσει ολιγόλεπτο χαιρετισμό στον θανόντα, με το δικαιολογητικό ότι δεν ήταν επιφανής προσωπικότητα και ότι δεν είχε εγκύκλιο της Μητρόπολης που να επιτρέπει να γίνονται χωρίς διάκριση επιμνημόσυνοι χαιρετισμοί.

"Διερωτώμεθα - γράφουν στην καταγγελία τους ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Παρ/τος - αν είναι δυνατόν να υπάρχει εγκύκλιος της Μητρόπολης που να χωρίζει τους χριστιανούς σε επιφανείς ή όχι;

Ο Δ. Ρούγας ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, καπετάνιος του ΕΛΑΝ, φρούραρχος Μονεμβασίας του ΕΛΑΣ και πρωτοστάτησε στην ανέγερση του ναού αυτού. Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας και καταγγέλλουμε την ασεβή - προς τον διακεκριμένο μας αγωνιστή - αυτή ενέργεια, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί κοινωνικά και πολιτικά ρατσιστική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ