Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το "μολών λαβέ" της Κούβας

Τη "δόξα" του Ρίγκαν και του Μπους, επί προεδρίας των οποίων - όπως είπε - "το σιδηρούν παραπέτασμα έπεσε", ζήλεψε ο Μπ. Ντόουλ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία των ΗΠΑ, και υποσχέθηκε ότι, αν εκλεγεί, θ' ανατρέψει τον Φιντέλ Κάστρο και το σοσιαλισμό στην Κούβα.

Βεβαίως, ο Μπ. Ντόουλ δεν πρωτοτυπεί. Ολοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι των ΗΠΑ, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί - από την ώρα που επικράτησε η επανάσταση στην Κούβα μέχρι τις μέρες μας - υπόσχονταν πως "θα βγάλουν από τη μέση τον Κάστρο". Αλλά όταν το επιχείρησαν - με πολλούς και διάφορους εγκληματικούς τρόπους - απέτυχαν.

"Καρφί στα μάτια" των ιμπεριαλιστών το νησί του σοσιαλισμού. Δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι μια μικρή χώρα - μια σπιθαμή γης λίγα χιλιόμετρα από τη Φλόριδα - τους "βγάζει τη γλώσσα", κι ο λαός της - και σήμερα, παρά την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος - επιμένει να οικοδομεί το σοσιαλισμό, απαντώντας στις απειλές των ηγετών της μόνης υπερδύναμης στον κόσμο, με τη φράση των 300 του Λεωνίδα, "μολών λαβέ"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ