Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ TUDEH

ΙΡΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ TUDEH

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Κεντρική Επιτροπή του Ιρανικού Κόμματος Tudeh σας στέλνει θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς και μέσω εσάς σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στη χώρα σας που παλεύουν για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό. Το Συνέδριό σας γίνεται σε σύνθετες και δύσκολες διεθνείς συνθήκες. Από τη μια μεριά, γινόμαστε μάρτυρες της όλο και πιο έντονης προσπάθειας του ιμπεριαλισμού να επιβάλει την ηγεμονία του κάτω από το μανδύα της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" στον κόσμο και από την άλλη πλευρά γινόμαστε μάρτυρες της ολοένα αυξανόμενης μαζικής πάλης και αντίστασης ενάντια σε μια τέτοια κυριαρχία από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της σε όλο τον κόσμο που γίνεται φανερή από τους δρόμους του Παρισιού έως τους δρόμους της Μόσχας.

Το γεγονός αυτό είναι φανερό. Ακόμα και τα επιβλημένα από τον ιμπεριαλισμό Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ομολογούν ότι οι προφητείες περί "θανάτου του κομμουνισμού" δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά ευχές εκ μέρους του διεθνούς μονοπωλιακού κεφαλαίου και ότι η εργατική τάξη, παρά τις όποιες υποχωρήσεις ξαναοργανώνεται και ανυψώνει την πρόκληση μπροστά της.

Οπως σημείωσε και η θεωρητική ιδεολογική "δεξαμενή" των ιμπεριαλιστικών μέσων ενημέρωσης, το περιοδικό "Economist" σε πρόσφατο τεύχος του: "Το φάντασμα του κομμουνισμού για μια ακόμα φορά στοιχειώνει την Ευρώπη". Για να τοποθετηθούμε με περισσότερη ακρίβεια: Ο αγώνας για το σοσιαλισμό συνεχίζεται και συγκεντρώνεται δύναμη γι' αυτόν τον αγώνα σε όλο τον κόσμο και για μια ακόμα φορά απειλεί σοβαρά τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου και το από μακρόν όνειρό του για παγκόσμια κυριαρχία.

Σύντροφοι,

Ο λαός μας λαμβάνει μέρος σε έναν πικρό αγώνα ενάντια σε ένα μεσαιωνικό δεσποτικό καθεστώς, το οποίο του έχει στερήσει τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και έχει προδώσει τους στόχους της επανάστασης του λαού μας για την οποία χιλιάδες άνθρωποι θυσίασαν τη ζωή τους.

Οι προοδευτικές δυνάμεις στη χώρα μας αγωνίζονται να εγκαθιδρύσουν ένα ευρύ αντι-δικτατορικό μέτωπο για να βάλει ένα τέρμα στη δικτατορία και να χαράξει το δρόμο για την εγκατάσταση της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Είμαστε πεισμένοι ότι το 15ο Συνέδριό σας θα είναι σε θέση να δυναμώσει τον αγώνα του κόμματός σας για την υπεράσπιση του δικαιώματος του εργαζόμενου λαού για εργασία, κοινωνική ευημερία, κοινωνική δικαιοσύνη καθώς τον αγώνα της αντίστασης ενάντια στην προσπάθεια δημιουργίας ενός "ευρωπαϊκού υπερ-κράτους" που θα αντιτίθεται στα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι Ελληνες κομμουνιστές έχουν μια μακρά ιστορία στρατευμένου και ασυμβίβαστου αγώνα για τα υψηλά ιδανικά της εργατικής τάξης και τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού τόσο μέσα όσο και έξω από τη χώρα μας.

Τα κόμματά μας έχουν πολύ ισχυρούς και αδελφικούς δεσμούς που είμαστε σίγουροι ότι θα επεκταθούν και θα ενισχυθούν παραπέρα στο μέλλον στη διάρκεια του κοινού μας αγώνα. Σας ευχόμαστε να έχετε ένα πετυχημένο και καρποφόρο Συνέδριο και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αγώνα σας.

ΖΗΤΩ ΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

ΚΕ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ TUDEH

***

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ 15ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αγαπητοί σύντροφοι σύνεδροι του 15ου Συνεδρίου,

Δεχτείτε τις πιο εγκάρδιες συντροφικές ευχές εκ μέρους της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Σίδνεϊ Αυστραλίας.

Η καρδιά όλων μας πάλλεται αυτές τις ημέρες μαζί σας στην αίθουσα του Συνεδρίου.

Σας ευχόμαστε όπως το 15ο Συνέδριο συμβάλλει:

* Στην ενότητα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος.

* Στη χάραξη στρατηγικής για την ενότητα της ελληνικής εργατικής τάξης σε ένα μέτωπο αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό, δημοκρατικό που θα φέρει την εργατική τάξη στην ιστορική της πορεία για το πέρασμα στο σοσιαλισμό.

* Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις του Συνεδρίου θα δώσουν απάντηση στα προβλήματα και της άλλης Ελλάδας, της Ελλάδας της διασποράς.

Σύντροφοι, το μήνυμά μας αυτό ας ληφθεί και σαν πρόσκληση στη νέα ΚΕ για επίσκεψη στην Αυστραλία αντιπροσώπων της, που θα βοηθήσει στην εκλαϊκευση των αποφάσεων του Συνεδρίου και για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις Λέσχες Φίλων του ΚΚΕ σε όλη την Αυστραλία και στο Κόμμα.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Σίδνεϊ

Ζήτω το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ

***

ΝΕΟ ΚΚ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ

Αγαπητοί Ελληνες φίλοι,

Σας μεταφέρω θερμό αδελφικό χαιρετισμό εκ μέρους του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας, που είναι το μοναδικό μαρξιστικό - λενινιστικό κόμμα στη Γιουγκοσλαβία, που δρα και στις έξι πρώην δημοκρατίες της χώρας μας και το οποίο δεν αποδέχτηκε και δεν πρόκειται να αποδεχτεί την ύπαρξη της σημερινής Γιουγκοσλαβίας. Δε θα δεχτεί δηλαδή τα αποτελέσματα του ιμπεριαλιστικού μοιράσματος της Γιουγκοσλαβίας, που έγινε με τη βοήθεια της εσωτερικής "πέμπτης φάλαγγας".

Πιστεύουμε ότι η ειρήνη στα Βαλκάνια είναι δυνατή μόνο όταν τα στρατεύματα κατοχής της Ατλαντικής Συμμαχίας εγκαταλείψουν τη χώρα μας και όταν οι ίδιοι οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας ειρηνικά και φιλικά αναδημιουργήσουν τη μεγάλη πολυεθνική Γιουγκοσλαβία.

Αγαπητοί σύντροφοι, το συντελούμενο εδώ 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ μάς προκάλεσε βαθιά εντύπωση. Μας άρεσε ιδιαίτερα ο προσανατολισμός του ΚΚΕ στο δρόμο της κομμουνιστικής επανάστασης και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού. Είναι γνωστό ότι, όπως είπε ο Β. Ι. Λένιν, επανάσταση είναι η αλλαγή του τρόπου παραγωγής και του χαρακτήρα της ιδιοκτησίας. Αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι βίαιη ή ειρηνική και αυτό εξαρτάται από τη στάση της τάξης που ανατρέπεται. Θα θέλαμε η επανάσταση στη χώρα σας να είναι ειρηνική, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ως τώρα τέτοια εμπειρία στην παγκόσμια πρακτική των προλεταριακών επαναστάσεων.

Εχουμε τη σταθερή βεβαιότητα ότι οι Ελληνες κομμουνιστές με επικεφαλής τον σύντροφο Φλωράκη και την Αλέκα Παπαρήγα, θα καταφέρουν να βρουν την κατάλληλη μέθοδο για την πραγματοποίηση της προλεταριακής επανάστασης και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην Ελλάδα, ένα γεγονός που θα έχει ιστορική σημασία για τα Βαλκάνια και όλο τον κόσμο.

Σύντροφοι, και ο καπιταλισμός και ο σοσιαλισμός είναι φαινόμενα όχι μόνο εθνικά αλλά και διεθνή. Από τη δύναμη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος εξαρτώνται ουσιαστικά πολλές θεμελιακές διαδικασίες που συντελούνται στο σύγχρονο κόσμο. Ενα πολύ σημαντικό καθήκον μας είναι να αναδημιουργήσουμε σύντομα μια διεθνή κομμουνιστική οργάνωση, η οποία στην αρχή θα λειτουργεί σαν κέντρο πληροφοριών μεταξύ των τμημάτων του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος και κατόπιν θα πάρει και άλλες νέες μορφές οργάνωσης και συνεργασίας. Φυσικά σ' αυτό το δρόμο έχει αποφασιστική σημασία η αναγέννηση της μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης, της δεύτερης πατρίδας όλων των αληθινών κομμουνιστών στον κόσμο.

Με τις κοινές μας δυνάμεις και την αλληλεγγύη μεταξύ μας θα νικήσουμε. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον του κόσμου, δεν μπορεί να εμφανιστεί, γιατί αποτελεί νομοτελειακό στάδιο στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Η μέρα αυτή θα ξεπροβάλει αργά ή γρήγορα.

Ο σοσιαλισμός θα νικήσει, αρέσει δεν αρέσει αυτό στους σκοταδιστές όλου του κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ