Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Τα πρώτα ενδοκυβερνητικά προβλήματα

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Σχεδόν έναν μήνα στην κυβέρνηση και το "Λαϊκό Κόμμα" δέχεται προειδοποιήσεις από τα μικρότερα συγκυβερνώντα κόμματα πως θα ανακαλέσουν την υποστήριξή τους αν δεν κατατεθεί ένα συγκεκριμένο οικονομικό σχέδιο για τη χώρα μέχρι τον Ιούλη.

Είχε προηγηθεί η παρουσίαση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης από τον υπουργό Οικονομικών, Ροντρίγκο Ράτο, στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής. Ο συνασπισμός των Καταλανών "Σύγκλιση και Ενωση", ο οποίος είχε υποστηρίξει την κυβέρνηση του "Λαϊκού Κόμματος" του Χοσέ Μαρία Αθνάρ στην ψηφοφορία για το σχηματισμό της κυβέρνησης, παρατήρησε ότι η παρουσίαση αυτή είχε πολλές ελλείψεις.

Ο εκπρόσωπος του καταλανικού συνασπισμού στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής, Φρανσέσκ Χομς, είπε στον Ρ. Ράτο ότι η κυβέρνηση του Αθνάρ θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα να ανακοινώσει λεπτομέρειες στην οικονομική της πολιτική, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο του συνασπισμού που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

"Ολοι θέλουν να είναι συγκεκριμένος (ο Ράτο)", υποστήριξε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι "έρχεται το καλοκαίρι. Πριν φύγουν όλοι (για διακοπές), πρέπει να δούμε γραπτές αποφάσεις που θα υποχρεώσουν" την κυβέρνηση να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Ο Αθνάρ θα πρέπει να αρχίσει να κυβερνάει, τόνισε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η "Σύγκλιση και Ενωση" υποσχέθηκε να τον υποστηρίξει ώστε να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα και όχι απλώς να λάβει την πρωθυπουργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ