Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να αποσυρθεί!

Δήλωση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκου, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την... ανεργία

Σε δήλωσή του σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την... ανεργία, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,έκανε χτες την πιο κάτω δήλωση:

"Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Μέτρα πολιτικής για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Εκπαίδευση" δεν αρκέστηκε στα όσα μέχρι σήμερα έχουμε αποδεδειγμένα και με επιχειρήματα καταγγείλει, αλλά ολοκληρώνει το έγκλημα με την προσθήκη του άρθρου 11 για την επιχορήγηση εργοδοτών, για την κάλυψη του μη μισθολογικού κόστους εργασίας.

Με την προτεινόμενη εκτρωματική ρύθμιση η κυβέρνηση επιβαρύνει το ΙΚΑ, δηλαδή τους εργατοϋπαλλήλους, με το ποσό των 1,5 δισ. δραχμών, αφού απαλλάσσει τους εργοδότες από την υποχρέωση καταβολής ασφαλίστρου. Και επιβαρύνει τον ΟΑΕΔ, δηλαδή τους εργατοϋπαλλήλους, να καταβάλλουν αυτοί μέρος των ασφαλιστικών εισφορών για λογαριασμό πάλι των εργοδοτών.

Συνολικά ένα κονδύλι της τάξης περίπου 4 δισ. δραχμών δίνεται βορά στο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση εναρμονίζεται έτσι με τις επιταγές της Λευκής Βίβλου προφασιζόμενη πως αγνοεί ότι το εργατικό κόστος στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο (17,3%) από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω συνολικά το νομοσχέδιο και τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για την υλοποίηση των δικών τους προτάσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ