Κυριακή 2 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ στη συνέχεια της δράσης του ΚΚΕ αποτέλεσε το 15ο Συνέδριο του Κόμματος. Ηταν ένα Συνέδριο, με σημαντική εθνική και διεθνή απήχηση, ένα Συνέδριο με πολλαπλά και σοβαρά καθήκοντα, που εκπληρώθηκαν χάρη στην ουσιαστική συμβολή όλων των μελών και στελεχών του Κόμματος. Οι αποφάσεις πάρθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία, εκλέχθηκαν νέα καθοδηγητικά όργανα και σύσσωμο το Κόμμα, ξεπερνώντας αποφασιστικά τις αδυναμίες του, βαδίζει πλέον στην υλοποίηση των άμεσων πολιτικών του στόχων που δεν είναι άλλοι από την οικοδόμηση ενός ρωμαλέου και μαχητικού Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης (σελίδες 2, 23, 24, 25).

"ΤΟΡΠΙΛΗ" στην περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων αποτελεί το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και των ΝΠΔΔ, το οποίο προβλέπει δραστικές περικοπές δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα και περιορισμό των επιχορηγήσεων που λαμβάνουν από τον κρατικό μηχανισμό τα ασφαλιστικά ταμεία και τα ΝΠΔΔ (σελίδες 8-9).

209 ΔΙΣ. ήταν τα κέρδη που μοιράστηκαν 16 εμπορικές (κρατικές και ιδιωτικές) τράπεζες μέσα στο 1995. Για μια ακόμη χρονιά τα κέρδη των τραπεζών αυξήθηκαν με ρυθμούς κατά πολύ μεγαλύτερους σε σχέση με τον πληθωρισμό και τις ονομαστικές αυξήσεις των μισθών και συντάξεων (σελίδα 9).

ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ στο βωμό του κεφαλαίου το δημόσιο κτήμα Γερουλάνου στην περιοχή Τράχωνες του Δήμου Αλίμου. Αρχαιολογικά μνημεία του αρχαίου "Δήμου Ευωνύμου", με το πρόσχημα πως "παρουσιάζουν εικόνα σκουπιδότοπου και εγκατάλειψης", κινδυνεύουν να τσιμεντοποιηθούν από την εταιρία ΜΑΚΡΟ υπό τις ευλογίες του Δήμου Αλίμου (σελίδα 14).

ΣΕ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟ Ιανό μετατρέπει τον ΟΑΕΔ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Ο ΟΑΕΔ από οργανισμός στήριξης των ανέργων, μετατρέπεται σε οργανισμό στήριξης των... εργοδοτών και αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων(σελίδα 16).

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ξέρει να κοσκινίζει και να διαλέγει τα καλά στοιχεία που κουβαλάνε ακατάλυτες αλήθειες. Αυτή την παράδοση υπηρετεί ο νέος δίσκος της Γιώτας Βέη "Ιωνία". Η Γ. Βέη μιλά για το νέο της δίσκο, το ρόλο του δημιουργού, του "αναπαραγωγού", αλλά και τον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία "που σε τελική ανάλυση είναι δικαίωμα και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε" (σελίδα 17).

ΠΑΙΧΝΙΔΙ με τον ουρανό, παιχνίδι με την Ειρήνη αποτελεί η έκθεση γλυπτών περιστεριών της Ασπασίας Παπαδάκη που παρουσιάζονται στην αίθουσα "Αστρολάβος" στον Πειραιά (σελίδα 19).

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ σπαταλιούνται και μπαίνουν στις τσέπες των "εκπαιδευτικών τρωκτικών" από την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης όπως το "Γιουροκουαλιφικέσιον", το "Αντάπτ", το "Λεονάρντο", καθώς η μείωση της ανεργίας καταλήγει να είναι μόνο το πρόσχημα για την απορρόφηση των πόρων (σελίδα 33).

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ απορριμμάτων. Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και αποκαλύπτεται. Η παραλλαγή της λαϊκής παροιμίας αφορά την κυβερνητική τακτική στο μέγιστο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τόνοι χαρτιού, άπειρος τηλεοπτικός χρόνος αφιερωμένος τον τελευταίο χρόνο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι υπερβάλει εαυτόν, προκειμένου να δοθεί τελεσίδικα μία επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση στο πρόβλημα... (σελίδα 11).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΠΑΣΟΚ, με τον "εκσυγχρονιστή" πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη,έστειλε προχτές - μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου - ένα αποκαλυπτικό μήνυμα στον ελληνικό λαό. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο πρωθυπουργός μας είπε ότι οι υπουργοί του, οι διοικητές των κρατικών επιχειρήσεων, οργανισμών και κοινωφελών οργανισμών είναι ανίκανοι. Και στο όνομα του περιορισμού της σπατάλης του δημοσίου, ο "εκσυγχρονιστής" πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του να αναθέσει τη διαχείριση των οικονομικών του ελληνικού κράτους (υπηρεσιών υπουργείων, κρατικών επιχειρήσεων, νοσοκομείων, κοινωφελών ιδρυμάτων κλπ. στους... ικανούς ιδιώτες "μάνατζερ" (σελίδα 10).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ