Κυριακή 2 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Υπηρετούν τ' αφεντικά τους

To ερώτημα: κατά πόσον είναι δυνατόν οι εντολοδόχοι των Βρυξελλών να εφαρμόσουν φιλολαϊκή πολιτική, θέτει στο γράμμα της η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΡΥΩΝΗ, αγρότισσα από την Καλαμάτα και οπαδός του ΚΚΕ. Γράφει: "... Και όμως το "παίζουν" Σοσιαλιστές - αυτοί που αποδέχτηκαν και υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ παίρνοντας εντολές από τα αφεντικά τους - κοροϊδεύουν το λαό. Οχι όμως όλους. Από τους οπαδούς του ΚΚΕ ακόμα και ο πιο αγράμματος το βλέπει ότι υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφάλαιου.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προωθεί τα διάφορα νομοσχέδια χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους ενδιαφερόμενους. Ετσι για παράδειγμα, έγινε και με τον ληστρικό Οικιστικό νόμο 1337/82, όπου εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης με το "έτσι θέλω" οι μικροϊδιοκτησίες. Βέβαια όταν πρόκειται για αντιλαϊκά νομοσχέδια "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει".

Ομως για μας τους οπαδούς του ΚΚΕ, όταν πρόκειται για τα δικαιώματα του λαού, δεν ξεχωρίζουμε "χρώματα", γιατί τα συμφέροντά μας είναι κοινά.

Γι' αυτό θα υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην εκμετάλλευση των λαϊκών συμφερόντων από οποιονδήποτε κομματικό χώρο και αν προέρχεται. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από ορισμένους καιροσκόπους που το "παίζουν" κομμουνιστές και εκμεταλλεύονται τους αφελείς κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι δήθεν συμβιβάστηκε με τη Δεξιά. Οι πιστοί κομμουνιστές όταν δυσαρεστηθούν από τους πολιτικούς χειρισμούς της ηγεσίας τους, δεν ψηφίζουν άλλο κόμμα, ούτε συμβιβάζονται με το ΠΑΣΟΚ για να εφαρμόσουν τις εντολές των Βρυξελλών, και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να ονομάζονται κομμουνιστές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ