Κυριακή 2 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Πίστευε και μη ερεύνα! 2 - 6. Βασικό θέμα. Φωτο παιδομάζωμα Φρειδερ,

Αγαπητέ "Ρίζο",

Στη χώρα όπου η υποκρισία και η ψευτοφιλανθρωπία περισσεύουν, λίγα λόγια για υιοθεσίες - ιδρύματα.

Από 15ετίας περίπου απόφοιτοι ορφανοτροφείων έκαναν λόγο για τις καραβιές των μοσχοπουλημένων Ελληνόπουλων. Οι "πονόψυχοι" έμποροι - τάχα για να τα σώσουν! - τα 'στελναν στα πέρατα της γης και ιδιαίτερα στην Αμερική. Και πολιτική καθοδήγηση υπήρχε και κάλυψη. Κυβέρνα Φρειδερίκη και με... Πρόνοια.

Φυσικά, επειδή η ζήτηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τα "μιάσματα" των αριστερών γονέων δεν έφτασαν και πουλήθηκαν και παιδιά με υγιή.. ιδεολογικά γονίδια.

Το 1983 - 84 υπήρχαν επίσης καταγγελίες για παράνομες υιοθεσίες από τη Βάση του Ελληνικού - τις θυμάται κανείς; - Από το "Εξω οι Βάσεις" καταντήσαμε στο.. έξω τα βρέφη μέσα από τη βάση (καταγγελίες Αθηνάς Παναγούλη).

Το ίδρυμα της Γλυφάδας, που φερόταν σχετιζόμενο μ' αυτές, ειπώθηκε πως έκλεισε και είχε πανηγυριστεί δεόντως τότε, από τα ΜΜΕ. Επιτρέψτε μου, όμως, ν' αμφιβάλλω σοβαρά αν έκλεισε έστω για 5 λεπτά.

Ως προς το άλλο θέμα που γεννιέται, τις αναζητήσεις - ανευρέσεις, η κ. Α. Νικολούλη της TV, βραβεύτηκε πρόσφατα από τους φίλους και αποφοίτους του Ζαννείου Ορφανοτροφείου - όπου και ο υπογράφων μεγάλωσε - επειδή βοήθησε σημαντικά να βρει απόφοιτός του τον αδελφό του μετά από 42(!!!) ολόκληρα χρόνια. Συγχαρητήρια κι από μας. Αλλα πώς ένα ίδρυμα οικονομικός κολοσσός, με στελέχη στην κρατική μηχανή, με χιλιάδες αποφοίτους μεταξύ των οποίων στρατηγοί, μεγαλοεπιχειρηματίες, επιστήμονες αλλά και αστυνομικοί και δημοσιογράφοι δεν κατάφερε τίποτα επί 42 χρόνια; Απορίας άξιον... Εψαχνε τας γραφάς (αρχεία); Η μήπως πίστευε πως είναι προτιμότερο το "μη ερεύνα".

Φ. Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

συνταξιούχος δημοσιογράφος

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ