Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Οι κομμουνιστές της Γεωργίας, στο πρόσωπο του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος, χαιρετίζουν τους αντιπροσώπους και τους φιλοξενούμενους του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και εύχονται επιτυχίες στις εργασίες για την έγκριση των βασικών ντοκουμέντων του Προγράμματος και του Καταστατικού του Κόμματος.

Οι Ελληνες κομμουνιστές είναι κομμάτι της εργατικής τάξης, των εργαζομένων της χώρας τους, έχουν δοξασμένη ιστορική δράση και τη συνεχίζουν.

Στη νέα ιστορική εποχή ευχόμαστε στο ΚΚΕ να ηγηθεί ενός μετώπου πάλης για την εξουσία των εργαζομένων, για το σοσιαλισμό, για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Ελλάδας.

Εμείς οι κομμουνιστές της Γεωργίας και οι εργαζόμενοι της χώρας μας στην πράξη πειστήκαμε ότι, καταρρέοντας το μεγάλο κράτος της ΕΣΣΔ, κατέρρευσε και η ισορροπία της πρώην σοσιαλιστικής Γεωργίας.

Μέσα σε έξι χρόνια η Γεωργία έχασε όλες τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού. Το πιο άσχημο όμως είναι ότι η Γεωργία ρίχτηκε σε εμφύλιο πόλεμο. Η Γεωργία, σήμερα κατεστραμμένη, έχασε το 1/3 της έκτασής της και από τη χώρα έφυγαν περίπου 1,8 εκατομμύρια κάτοικοι. Οι πρόσφυγες και οι άνθρωποι διαφορετικών εθνοτήτων από τη Γεωργία, ανάμεσα σ' αυτούς Ελληνες και Γεωργιανοί, βρήκαν άσυλο στη χώρα σας.

Η Γεωργία, βιομηχανική - αγροτική χώρα στα χρόνια του σοσιαλισμού και της σοβιετικής εξουσίας, σήμερα μεταμορφώθηκε σε χώρα άγριου πρωτόγονου καπιταλισμού. Η Γεωργία σήμερα απλώνει το χέρι της σ' όλο τον κόσμο και ζητάει βοήθεια.

Βλέποντας την τραγωδία της χώρας, οι κομμουνιστές της Γεωργίας αγωνίζονται για την επιστροφή της εξουσίας στο λαό, την ανασυγκρότηση του σοσιαλισμού και της μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης πάνω σε νέα βάση.

Πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε το στόχο μας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους κομμουνιστές της πρώην ΕΣΣΔ, και πιστεύουμε ότι με τη νέα συνεργασία των λαών, με την ανανέωση της φιλίας (συνεργασίας - σ. μ.) του σοβιετικού λαού, η Γεωργία θα είναι πραγματικά κυρίαρχο κράτος. Στην πάλη για το σοσιαλισμό είναι απαραίτητη όχι μόνο η αλληλεγγύη των κομμουνιστών, αλλά των εργαζομένων όλου του κόσμου.

Πιστεύουμε ότι οι κομμουνιστές της Ελλάδας συμβάλλουν εποικοδομητικά στη γενική πάλη για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ο αγώνας των κομμουνιστών, της εργατικής τάξης και των εργαζομένων είναι δίκαιος και η νίκη είναι σίγουρη.

Σας ευχόμαστε επιτυχία σ' αυτόν το δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα σας.

Εξ ονόματος του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος της Γεωργίας

ΓΚΕΟΡΓΑΝΤΖΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ