Σάββατο 8 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μικραίνει κι άλλο η "Χαλυβουργική"

Με στάσεις εργασίας αντιδρούν οι εργαζόμενοι, ενώ πληθαίνουν και οι απολύσεις

Δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της εταιρίας, μέσα στο εργοστάσιο, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της "Χαλυβουργικής",διαμαρτυρόμενοι για το συνεχές κλείσιμο τμημάτων παραγωγής και τη δραστική μείωση του προσωπικού.

Παρελθόν αποτελεί πλέον και η μονάδα παραγωγής οξυγόνου, καθώς και το ζυγιστήριο,τα οποία ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έκλεισε πριν λίγες μέρες. Να σημειώσουμε ότι στις 29 Μάρτη είχε κλείσει τη μονάδα ηλεκτρικών κλιβάνων και είχε μειώσει κατά 50% την παραγωγή σιδήρου.Με την εκβιαστική μέθοδο των "συναινετικών" (!) απολύσεων, ήδη έχουν απομακρυνθεί απ' την επιχείρηση 206 εργαζόμενοι. Οπως ανακοίνωσε ο εργοδότης, θα απολυθούν τουλάχιστον άλλοι 50 εργαζόμενοι. Την ίδια στιγμή παρουσιάζονται πολλές κενές θέσεις εργασίας στην παραγωγή, οι οποίες σκόπιμα δεν αναπληρώνονται, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας. Το γεγονός αυτό - σημειώνουν συνδικαλιστές - δημιουργεί τον κίνδυνο οι απολύσεις να είναι πολύ περισσότερες.

Στα πλαίσια της χτεσινής στάσης εργασίας, πραγματοποιήθηκε και συνέλευση, όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέα στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Ιούνη και συγκέντρωση μπροστά στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ