Κυριακή 9 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Εκπομπές "σικέ"

Σε εκπομπή του ΣΚΑ''Ι με θέμα: "Ποιες οι ελπίδες σας για διέξοδο από τη σημερινή οικονομική κρίση", οι απαντήσεις των ακροατών έπεφταν βροχή. Και κατά σύμπτωση όλοι έλεγαν: "Δεν έχω ελπίδες". "Οι ελπίδες μου είναι στον Θεό". "Ολοι τα πιάνουν". "Ολοι ίδιοι είναι" κλπ. Κάποιοι αναφέρθηκαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που προγραμματίζεται για τον Ιούνη. Και μια δεύτερη σύμπτωση, για ένα άλλο συνέδριο, εκείνο του ΚΚΕ, που οι εργασίες του άρχιζαν δύο μέρες μετά, απόλυτη σιγή, συνωμοσία σιωπής, παντελής άγνοια, τόσο από τους ακροατές, όσο και από τον σταθμό.

Ακούγοντας την εκπομπή, σκέφτηκα κι απόρησα: Μα κανένας δεν ξέρει και δεν ενδιαφέρεται για το συνέδριο του ΚΚΕ; Και έτσι τηλεφώνησα. "Είμαι συνταξιούχος από το Μοσχάτο και η άποψη μου είναι ότι μέρος του ελληνικού λαού και εγώ προσωπικά, στηρίζουμε τις ελπίδες μας στις αποφάσεις του συνεδρίου του ΚΚΕ, που οι εργασίες του αρχίζουν σε δυο μέρες από σήμερα". Και να πώς ύστερα από λίγα λεπτά λογόκριναν, κατακρεούργησαν και μετέδωσαν την άποψή μου. Είπαν: "Ο ακροατής μας Γ. Πατέλης ελπίζει στο ΚΚΕ". Ετσι ξερά, κοφτά και ψεύτικα.

Μα κύριε δημοσιογράφε και κύριοι του ΣΚΑ''Ι, αυτά είπα εγώ; Λογοκρίνατε, αποκόψατε, και αποκρύψατε την ιδιότητά μου ως συνταξιούχο, τις λέξεις "ελληνικός λαός" και τη μεγάλη είδηση της ημερομηνίας διεξαγωγής του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Μόνοι σας επιβεβαιώνετε για άλλη μια φορά, πως οι εκπομπές σας και τα γκάλοπ σας είναι στημένα, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας. Παίρνω τώρα εγώ, ξανά μέρος σε τέτοιες "σικέ" εκπομπές και σφυγμομετρήσεις;

Ελυσα όμως τις απορίες μου: Γιατί οι ακροατές σας μιλάνε όλοι την ίδια γλώσσα και γιατί αναφέρονται ΜΟΝΟ σε κείνα τα πολιτικά κόμματα που εξυπηρετούν μέσω των εκπομπών σας τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Βγάλατε στη "φόρα" γιατί δεν ακούγεται και εκείνη η ΑΛΛΗ ΦΩΝΗ, από το κόμμα εκείνο που τώρα πια είναι νόμιμο και με σημαντική δράση στη Βουλή, για τη λύση των προβλημάτων του ελληνικού λαού. Κατασκευάζετε με δεξιοτεχνία τις εκπομπές όπως εσείς θέλετε, και τις παρουσιάζετε σαν απόψεις του κόσμου, που όμως στην πραγματικότητα είναι διαφορετικές.

Γ. ΠΑΤΕΛΗΣ

Μοσχάτο


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ