Τετάρτη 12 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Βοτάνια" της ψυχής

Η μουσική είναι εδώ. Προσφέροντας "βοτάνια" της ψυχής και βραδιές πιο ανθρώπινες. Πρεμιέρα σήμερα στο Ηρώδειο της παράστασης της Λυρικής Σκηνής με την όπερα "Τουραντό" του Πουτσίνι, ενώ στο Μέγαρο Μουσικής συνεχίζεται ο κύκλος Λιστ, με συναυλίες σήμερα και αύριο της Ορχήστρας Φεστιβάλ Βουδαπέστης. Στο μαγευτικό Πύργο της Πλακεντίας, στην Πεντέλη συνεχίζονται τα "Κρυστάλλεια '96" με δύο συναυλίες, σήμερα και αύριο (9μμ), του Νίκου Παπάζογλου.Ο δημοφιλής τραγουδοποιός, συνοδευόμενος από τους μουσικούς του, θα παρουσιάσει κομμάτια από τον τελευταίο του δίσκο "Οταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα", αλλά και παλιότερα από την "Εκδίκηση της Γυφτιάς", "Χαράτσι", "Μέσω Νεφών" και "Σύνεργα". Την Παρασκευή στον ίδιο χώρο θα δώσει συναυλία ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.Ο άλλοτε "λαθρεπιβάτης", πάντως, Γιάννης Νικολάου σήμερα εμφανίζεται στο "Απρόοπτο" (Κανάρη 17, Πειραιάς), ενώ ο Χρήστος Ζυγομαλάς θα βρίσκεται απόψε (10.30) στο "Ασσος - Καφέ Παράσταση" (Βαλτετσίου 15), παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με τίτλο "Από τη Σμύρνη στην Αθήνα" - ρεμπέτικα και δημώδη διασκευασμένα για κιθάρα, καθώς και δικές του μπαλάντες. Στον ίδιο χώρο αύριο εμφανίζεται το κιθαριστικό ντουέτο των Στ. Φρειδερίκου και Αχ. Διαμαντή.

Στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) σήμερα, στις 8.30μμ, θα φιλοξενηθεί το ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού των Μανώλη Παπασηφάκη και Δέσποινας Τσουκαλά, αντίστοιχα. Στον ίδιο χώρο την Παρασκευή, στις 6.30μμ, το Ελληνικό Ωδείο θα παρουσιάσει μελοδραματική βραδιά με αποσπάσματα έργων των Γκλουκ, Μότσαρτ, Ροσίνι κ. ά.

Την Παρασκευή, εξάλλου, στις 9.30μμ, στο θέατρο των Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" θα παρουσιαστεί η πρώτη μουσική εκδήλωση του φετινού Φεστιβάλ Βύρωνα. Ο λόγος για τη συναυλία του Μιχάλη Τερζή με τίτλο "Ελληνικά Μουσικά Τοπία". Τραγουδούν οι Καίτη Χωματά, Πόπη Αστεριάδη, Μιχάλης Βιολάρης, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Αθηνά Μόραλη, Νίκη Βαλσάμη και Νίκος Μοσχολιός.Συμμετέχει η Χορωδία Κέας. Διδασκαλία Γ. Χαρτοφύλακας. Στον ίδιο χώρο ακολουθούν οι συναυλίες των Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (15/6), Αριστείδη Μόσχου (16/6) και Δημήτρη Μητροπάνου (17/6).

Στο "Μπαράκι του Βασίλη" (Ζωοδόχου Πηγής 98) σήμερα ο Χρήστος Ελευθερίου θα παρουσιάσει στην κιθάρα συνθέσεις των Πιατσόλα, Γκέρσουιν, Χατζιδάκι κ. ά., αύριο οι Αγγ. Κοκκίνη, Χρ. Σπουρδουλάκης και Δ. Ρουσόπουλος παρουσιάζουν τραγούδια από την Ελλάδα και τη Λατινική Αμερική και την Παρασκευή το σχήμα "Lyrae Cantus" θα παρουσιάσει μεσαιωνική μουσική και ποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ