Κυριακή 16 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
"Περί Γαύδου το ανάγνωσμα"...

Να, λοιπόν, που οι "φίλοι μας" οι Τούρκοι βρήκαν τρόπο να μας γίνουν συμπαθείς, για όσους από εμάς "παραθερίσαμε" εκεί, στο νησί της Γαύδου, που το είχαμε βαφτίσει "νησί του διαβόλου". Μας ζητούν να τους το παραχωρήσουμε!! Και επειδή οι Τούρκοι, δηλαδή οι κυβερνήτες τους, δε χαρακτηρίζονται για τα καλά τους αισθήματα, έχουν τους Αμερικάνους, που συμπληρώνουν ό,τι τους λείπει. Ετσι, σε κάποια στιγμή, τους έβαλαν στο μυαλό τους τα Ιμια, τώρα ήρθε η σειρά της Γαύδου. Ενα πολύ καλό προγεφύρωμα για την Κρήτη και δε γνωρίζουμε τις περαιτέρω διαδοχικές επεκτατικές αξιώσεις, που έχουν από κοινού προετοιμάσει οι Τούρκοι με τους Αμερικάνους. Ο,τι δε σκέφτονται οι πρώτοι, το φροντίζουν γι' αυτούς οι δεύτεροι, που συμβαίνει να είναι και δικοί μας "φίλοι" και ...σύμμαχοι.

"Αμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;", λέει ο λαός μας. Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι πίσω από τις αρπαχτικές, επεκτατικές διαθέσεις της Τουρκίας, βρίσκονται οι ΗΠΑ, που από χρόνια ορέγονται και έχουν έτοιμα πλάνα για τα πετρέλαια του Αιγαίου; Γι' αυτό βλέπουμε προσχεδιασμένα σταδιακά επεισόδια, ψυχρά ή θερμά ή θερμόψυχα, με εμβολισμούς, ώστε τελικά να καμφθεί η Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις και παραχωρήσεις.

Εκτος, όμως, από τα πετρέλαια, οι Αμερικάνοι έχουν και το στόχο των εξοπλισμών, με ανταγωνιστές μάλιστα τις δυο αντιμαχόμενες χώρες, για το ποια θα αγοράσει περισσότερα και τελειότερα αμερικάνικα όπλα.

Η Ελλάδα θεωρείται πρώτη ("Ρ" 9 - 6 - 96). Ετσι, η άγνωστη για τους πολλούς, αλλά πολύ γνωστή στις επιτροπές ασφαλείας, τόσο στην προπολεμική περίοδο για τους κομμουνιστές, όσο και στη μεταπολεμική για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, νήσος της Γαύδου, ξαφνικά έγινε το θέμα της ημέρας. Ετσι, η θηλιά στο λαιμό μας συνεχώς σφίγγεται και αν δεν πετάξουμε από την πλάτη μας τέτοιους "φίλους", πολλά ακόμη θα δούμε, σε βάρος της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητάς μας.

Το "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω", τα προσκυνήματα, πρέπει να σταματήσουν το ταχύτερο.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

Συν/χος δικηγόρος

Περισσός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ