Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Παρεμβολές στα ερτζιανά

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης ο ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ από τη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τις παρεμβολές των ιδιωτικών ραδιοσταθμών στις κρατικές εκπομπές, γράφει: "Το 1995 το πολιτιστικό σωματείο ΣΟΛ, έχοντας συγκεντρώσει 92 υπογραφές (οι οποίες στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων) απέστειλε στην ΕΡΤ ΑΕ και ΕΡΤ 3 εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία για το ζήτημα αυτό. Το τμήμα Νομικής Υπηρεσίας και Συμβάσεων της ΕΡΤ 3 στα τέλη του ίδιου έτους απάντησε στο ΣΟΛ, υποστηρίζοντας τα εξής: "Η ΕΡΤ εξαντλεί όλες τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος και οι υπηρεσιακοί κανονισμοί. Οι υπηρεσίες της δεν αδιαφορούν για το ζήτημα, οποιαδήποτε δε παρεμβολή κοινοποιείται άμεσα στις αρμόδιες αστυνομικές, διοικητικές και δικαστικές αρχές, ενώ στους παραβάτες ασκούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τις αστικές και ποινικές κυρώσεις (!!)".

Σύμφωνα όμως με την προσωπική μου εμπειρία, ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω δεν ισχύουν. Επί δυο χρόνια κατέφυγα με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματά μου στην αστυνομία, στους ίδιους τους σταθμούς, στην ΕΡΤ στην Αθήνα, στις αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησης αδειών, μια μάταιη δηλαδή περιπλάνηση, σε λαβύρινθο γραφειοκρατικό, όπου ο καθένας δήλωνε αναρμόδιος. Και έτσι κατέληξα να καταθέσω αγωγές, για να γραφεί στο δικαστήριο τέλος στον κωμικοτραγικό επίλογο της ιστορίας ότι σύμφωνα με το νόμο δεν υπήρχε αδίκημα!

Σε όλη δε αυτή την ιστορία η κρατική ραδιοφωνία έμεινε επιμελώς αδιάφορη. Γι' αυτό θεωρώ ότι η "απάντηση" στο ΣΟΛ προσβάλλει τη νοημοσύνη μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ