Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β' ΟΜΙΛΟΣ
Ρυθμιστής η Ρουμανία

Παίζει με την Ισπανία, που καίγεται για νίκη, ενώ την ίδια ώρα συγκρούονται Γαλλία και Βουλγαρία, που έχουν παλιούς λογαριασμούς

Μόνο η Ρουμανία, από τις τέσσερις ομάδες του Β ομίλου, θα παραταχθεί σήμερα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς άγχος. Εχει αποκλειστεί από την επόμενη φάση και θα αντιμετωπίσει την Ισπανία για το γόητρο (Ελαντ Ρόουντ 6.30μμ, ΕΤ - 2, σε μαγνητοσκόπηση στη 1 μετά τα μεσάνυχτα).

Παρ' όλα αυτά, η παρέα του Χάτζι ίσως διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο... χρώμα που θα πάρουν οι δύο προνομιούχες θέσεις. Αν καταφέρουν να αποσπάσουν έστω και ισοπαλία από τους Ισπανούς, αυτόματα τους στέλνουν "σπίτι". Αν χάσουν ξεκινάει το... θρίλερ. Η κατάκτηση των τριών βαθμών από τους Ιβηρες σημαίνει πως ο ηττημένος της άλλης συνάντησης αποχαιρετάει την Αγγλία.

Αν ο αγώνας Βουλγαρίας - Γαλλίας (6.30μμ ΕΤ - 2) τελειώσει ισόπαλος, ανάλογα με τα γκολ, υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο ισοβαθμίας. Σε αυτή την περίπτωση χαμένη θα είναι η Βουλγαρία. Οπως είναι λοιπόν προφανές, πολλά μπορεί να συμβούν απόψε.

Η Ισπανία έχει κάποιους παίχτες μικροτραυματισμένους, μάλλον όμως δε θα στερηθεί των υπηρεσιών τους. Το ευχάριστο για τον Κλεμέντε είναι ότι επιστρέφουν δύο βασικότατοι παίχτες. Ο Ναδάλ με τον οποίο ισχυροποιείται το κέντρο και ο Πίτσι που έχει συνδέσει το όνομα του με το γκολ. Οπως επισημαίνει ο Θουμπιθαρέτα, "παρά τον αποκλεισμό της η Ρουμανία χρειάζεται σεβασμό", ενώ ο Καμινέρο χαρακτήρισε το ματς "κόλαση" και τόνισε πως πρέπει να παίξουν δυνατά από την αρχή.

Από την άλλη, στη Ρουμανία θέλουν τη νίκη για την ιστορία τους αλλά και "για να αποδείξουμε πως ο αποκλεισμός μας οφείλεται στην κακή διαιτησία", όπως δήλωσε ο Χάτζι. Ο "Μαραντόνα των Βαλκανίων" θα συμπληρώσει σήμερα

100 συμμετοχές στην Εθνική.

Αγώνας χωρίς αύριο, αλλά με έντονο χτες, είναι αυτός που θα γίνει στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Οι Γάλλοι δεν έχουν ξεχάσει ότι οι σημερινοί τους αντίπαλοι ευθύνονται για τον αποκλεισμό τους από το Μουντιάλ '94 και επιζητούν τη ρεβάνς. Η τελευταία (και πιο οδυνηρή) ήττα τους ήρθε στο Παρκ Ντε Πρενς πριν από 25 παιχνίδια από την παρέα του Στόιτσκοφ.

Οι μεν διατρανώνουν την πίστη τους ότι αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί, οι δε πιστεύουν το αντίθετο... Ο Ζακέ θα στερηθεί μάλλον της παρουσίας του Ντιμεκό του οποίου ο τραυματισμός είναι σοβαρότερος όλων. Από την άλλη στη Βουλγαρία τη θέση του τιμωρημένου Κισίσεφ θα πάρει ο Χούπτσεφ.ΓΑΛΛΙΑ: Λαμά, Ανγκλομά, Μπλανκ, Γκερέν, Ντεσάμπ, Ντεσαγί, Τζοργκαέφ, Ζιντάν, Λοκό, Λιζαραζού, Καρεμπέ.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μιχαϊλοφ, Τσβετάνοφ, Ιβάνοφ, Ιορντάνοφ, Χούπτσεφ, Γιάνκοφ, Λέτσκοφ, Μπαλάκοφ, Σιράκοφ, Στόιτσκοφ, Πένεφ.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Προυνέα, Πετρέσκου, Μπελοντένιτσι, Σέλιμες, Προντάν, Λουπέσκου, Ποπέσκου, Χάτζι, Μουντεάνου, Λάκατους, Ραντουτσόιου.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Θουμπιθαρέτα, Οτέρο, Λόπεζ, Αμπελάρδο, Σέρζι, Λουίς Ενρίκε, Πίτσι, Ναδάλ, Χιέρο, Καμινέρο, Αμαβίστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ