Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΟΤΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ 1-0
Τσιγκούνα η τύχη...

Οι Σκοτσέζοι άγγιξαν την πρόκριση, αλλά χρειάζονταν άλλο ένα γκολ

Η τύχη αποδείχτηκε σφόδρα τσιγκούνα με την ομάδα των Σκοτσέζων, αφού οι "καροφουστάκηδες" έφτασαν στην... πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό. Ενα γκολ τούς στέρησε την πρόκρισή τους, σε βάρος της Ολλανδίας, στην επόμενη φάση. Ομως το θαύμα, όπως το είχε χαρακτηρίσει ο τεχνικός τους Γκρεγκ Μπράουν, δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί ο... Κλάιφερτ και το γκολ που πέτυχε στο 77 κατά της Αγγλίας.

Από την αρχή του παιχνιδιού οι "Γκάιντες" πίεσαν τους Ελβετούς επιζητώντας το γκολ. Οι προσπάθειές τους ανταμείφθηκαν στο 37 με ένα φοβερό σουτ που έκανε από περίπου 19 μέτρα ο Αλι Μακ Κόιστ, ύστερα από πάσα του Μακ Αλιστερ. Οι "γηπεδούχοι" χάρηκαν, όμως ούτε εκείνη τη στιγμή δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαν να προκριθούν και αυτό γιατί χρειάζονταν τρία γκολ.

Αλλά οι "άσπονδοι φίλοι" τους, οι Αγγλοι, φρόντισαν να απλοποιήσουν τα πράγματα και να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους. Μετά το 4-0 των "λιονταριών", οι Σκοτσέζοι ήθελαν άλλο ένα γκολ για να βρεθούν, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στην επόμενη φάση. Παρά την "καυτή" ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει στο Βίλα Παρκ οι φίλαθλοί τους και η οποία σε κάθε γκολ των Αγγλων μετατρεπόταν σε... ηφαίστειο, αλλά και τις προσπάθειες των παιχτών, η Σκοτία τελικά δεν τα κατάφερε.

Ευκαιρίες είχε αρκετές, η ψυχραιμία ίσως και η τύχη τής έλειπε. Κλασικότερες όλων, στο ξεκίνημα μάλιστα του παιχνιδιού, δύο φορές με (μοιραίο τελικά) πρωταγωνιστή τον Μακ Κόιστ. Οι Ελβετοί από την πλευρά τους δεν έδειξαν πολλά πράγματα. Βέβαια στην επανάληψη πέρασαν περισσότερο στην επίθεση, όμως η εν γένει εικόνα τους δεν ήταν θετική. Πάντως και αυτοί έχασαν κάποιες ευκαιρίες, κυρίως όταν οι Σκοτσέζοι πέρασαν όλοι μπροστά με σκοπό να πετύχουν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ.

ΣΚΟΤΙΑ: Γκόραμ, Κάλντεργουντ, Χέντρι, Μπόιντ, Μπιούρλεϊ, Μακ Κολ, Μακ Αλιστερ, Κόλινς, Μακ Κίνλεϊ, Μακ Κόιστ, Ντιούρι.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Πάσκολο, Χότιγκερ, Κεντέν, Χεντσόζ, Βέγκα, Κόλερ, Σφόρτσα, Βέγκελ, Μπονβίν, Σαπουιζά, Τουρκγιλμάζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ