Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Απεργιακός πυρετός

ΣΕΟΥΛ. -

Μετά τα χρόνια των ραγδαίων ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης έρχονται οι μέρες εργατικής και απεργιακής πάλης. Συνδικαλιστικές οργανώσεις μιας πλειάδας εργατικών κλάδων που δε φέρουν τις "ευλογίες" της νοτιοκορεάτικης κυβέρνησης, κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και εργασιακών αιτημάτων τους.

Οι εργαζόμενοι σε δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, στον υπόγειο σιδηρόδρομο, στην εταιρία τηλεπικοινωνιών και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, έχουν προγραμματίσει για σήμερα παράλληλες στάσεις εργασίας. Στάσεις εργασίας συμπαράστασης στους παραπάνω κλάδους εργαζομένων, αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα και δεκάδες χιλιάδες άτομα που απασχολούνται στον τεράστιο επιχειρηματικό όμιλο εταιριών της ΧΙΟΥΝΤΑΪ προκαλώντας εμπλοκή και προβλήματα στην παραγωγή αυτοκινήτων, πετροχημικών, πλοίων, ημιαγωγών, προϊόντων με βάση το ατσάλι κλπ.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν τις στάσεις εργασίας, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις απειλές της για καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων με τη χρήση αστυνομικής βίας...

"Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε τις απεργίες των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, γιατί θα προκαλέσουν απίστευτο κοινωνικό χάος" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Εργασίας, Τζιν Νιουμ, ανακοινώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης να καταστείλει ακόμη και με τη βία τις εργατικές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με ανώνυμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη πάρει εντολή να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας στους χώρους δουλιάς που έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας ώστε να εμποδίσουν την επιτυχία της κινητοποίησης! Παρόμοιες κατασταλτικές ενέργειες της αστυνομίας εξελίσσονταν στο παρελθόν σε ταραχώδεις ακόμη και αιματηρές συμπλοκές ανάμεσα σε απεργούς και αστυνομικούς...

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ασοσιέιτεντ Πρες", βασικός οργανωτής και "υπεύθυνος" του απεργιακού κύματος που σαρώνει τη Νότια Κορέα είναι η "παράνομη" Εθνική Ομοσπονδία Δημοκρατικών Εργατικών Ενώσεων η οποία έχει 400.000 μέλη και είναι συνδεδεμένη με 110 συνδικαλιστικές ενώσεις. Η Εθνική Ομοσπονδία Δημοκρατικών Εργατικών Ενώσεων δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο με σκοπό να επιτύχει την αλλαγή του συντηρητικού εργατικού νομικού πλαισίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ