Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΑ - ΜΕΓΑΛΑ

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρίας "Φίλιπ Μόρις" για παραπλανητική διαφήμιση τσιγάρων, εξαιτίας μη αναγραφής των προειδοποιητικών σημάνσεων που επιβάλλονται στα προϊόντα καπνού, κατέθεσε η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ). Παράλληλα, παραδόθηκε στα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Υγείας και Τύπου και ΜΜΕ υπόμνημα, με το οποίο ζητείται η παύση των διαφημίσεων από την πιο πάνω πολυεθνική και η επιβολή κυρώσεων εναντίον της. Τις αμέσως επόμενες μέρες, τέλος, θα κατατεθεί από την ΕΚΠΟΙΖΩ συλλογική αγωγή κατά της εταιρίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Η εισαγωγή της καινοτομίας και της σύγχρονης επιχειρηματικής αντίληψης στις επιχειρήσεις κατασκευής σκαφών αναψυχής ήταν το θέμα ημερίδας που οργάνωσε προχτές το E.C. BUSINESS INNOVATION CENTRE OF ATTICA (BIC Αττικής) στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των ελληνικών επιχειρήσεων που μένουν ανενεργά εξαιτίας της έλλειψης οργανωμένης υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις αυτές στους τομείς των επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων, της οργάνωσης και της εισαγωγής καινοτομιών και νέων τεχνολογιών.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Δύο νέα συμβόλαια αγοράς φυσικού αερίου 5ετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης, υπέγραψε η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) με βιομηχανίες της περιοχής Θεσσαλονίκης και Αττικής. Το πρώτο με την Ελληνική "Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ" (ΕΛΒΟ) στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, η οποία θα προμηθεύεται 1 εκατ. κμ φυσικού αερίου το χρόνο και το δεύτερο με τα "Βαφεία - Φινιστήρια Φοίβος ΑΕ" στην Καλλιθέα Αττικής, τα οποία θα προμηθεύονται 2 εκατ. κμ φυσικού αερίου ετησίως.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Στη διεθνή έκθεση "LIFE STYLE '96" που διοργανώνεται στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, μεταξύ 20 - 26/10/96, πρόκειται να πάρει μέρος και η χώρα μας με εθνικό περίπτερο. Οπως ανακοινώθηκε χτες από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), τα προϊόντα που θα προβληθούν στην έκθεση, είναι μεταξύ άλλων: έπιπλα σπιτιού και κήπου, υφάσματα, δερμάτινα είδη, βρεφικά και νηπιακά είδη, οικιακές συσκευές, είδη λαϊκής τέχνης κλπ. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στον ΟΠΕ μέχρι 4 Ιούλη 1996.

ΗΜΕΡΙΔΑ: "Μορφές Χρηματοδότησης των Επιχειρήσεων και νέοι θεσμοί" ήταν το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χτες στο Επιμελητήριο Αχαϊας στην Πάτρα. Στην ημερίδα, που διοργάνωσαν η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και το Επιμελητήριο Αχαϊας, μίλησαν στελέχη των τραπεζών Ιονική, Εθνική και Εμπορική, καθώς και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ