Παρασκευή 21 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΑΦΕ
Μήνυμα στην ελληνική νεολαία

Στις 5-5-96 στην αίθουσα Συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιήθηκε η γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ).

Στο νέο 19μελές ΔΣ εκλέχτηκαν οι: Ακριτίδου Ευγενία, Βαρθολομαίου Βγένα, Δημητριάδου Μαρία, Θεοδωρακόπουλος Πάνος, Καραντηνός Νίκος, Κηπουρός Δημήτρης, Κοϊνης Θοδωρής, Κοτόρου Φρόσω, Κούκουρα Μάχη, Λιαρούτσος Μιχάλης, Λιόγκαρης Βασίλης, Μυριαγκός Μιχάλης, Μωραϊτου Ελένη, Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, Ράπτη Μαρία, Τσάμης Γιώργος, Τσέκερης Φοίβος, Τσιντζιλώνης Χρήστος, Τσιρίκος Λυκούργος.

Στην 3μελή Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι: Καζάκος Βασίλης, Στατήρης Νικήτας και Τσιρίκου Αργυρώ.

Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Νίκος Καραντηνός, Α' Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Τσάμης, και Β' ο Θοδωρής Κοϊνης, Γ. Γραμματέας η Μαρία Ράπτη, Ταμίας ο Μιχάλης Μουρκάκος και Ειδικός Γραμματέας ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος.

Η συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα μήνυμα προς την ελληνική νεολαία, στο οποίο προβάλλονται οι σκοποί της ίδρυσης της ΠΕΑΦΕ, από μια ομάδα αγωνιστών της ΕΠΟΝ, το 1988, καθώς και η δραστηριότητα που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια.

Η ΠΕΑΦΕ ένωσε στις γραμμές της εκατοντάδες μέλη, πρώην αγωνιστές της ΕΠΟΝ και νέους φίλους της. Πρόβαλε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε, τα ιδανικά της ΕΠΟΝ, τους αγώνες, και τις ηρωικές μορφές της.

Απαίτησε από τις κρατικές αρχές να διδάσκεται η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στα σχολεία και τον στρατό. Αγωνίστηκε και αγωνίζεται να μετατραπεί το σπίτι που ιδρύθηκε η ΕΠΟΝ σε ΜΟΥΣΕΙΟ.

Τέλος, στο μήνυμα που το απευθύνει στους νέους, τους καλεί να μη χάσουν την ιστορική τους μνήμη, γιατί χωρίς αυτήν δεν υπάρχει μέλλον, ούτε για την πατρίδα, ούτε για τη ζωή του καθενός. Στην καμπή που περνά η χώρα και ο λαός, με τους αμέτρητους κινδύνους, τους προτρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στην ιστορία, για ν' αντλήσουν διδάγματα από το παρελθόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ