Κυριακή 23 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εξόρμηση - προσκλητήριο για τη συγκέντρωση της Τρίτης

Στην Πλατεία Αριστοτέλους με ομιλητή τον Χαρίλαο Φλωράκη η συγκέντρωση του Κόμματος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Εξόρμηση - προσκλητήριο του λαού της Θεσσαλονίκης για τη συγκέντρωση της Τρίτης πραγματοποιούν σήμερα οι κομμουνιστές της συμπρωτεύουσας. Με το "Ριζοσπάστη" στο χέρι και με προκήρυξη της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης τα μέλη και φίλοι - οπαδοί του ΚΚΕ ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου και τους καλούν να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της ΚΟΘ, που θα γίνει την Τρίτη στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους με ομιλητή τον επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη.

Τα μηνύματα από τη μέχρι τώρα δουλιά των Οργανώσεων στο λαό της πόλης και της υπαίθρου, είναι ενθαρρυντικά. Ο στόχος για την πραγματοποίηση μιας μαζικής, αγωνιστικής συγκέντρωσης, αποδεικνύεται ρεαλιστικός. Το βράδυ της Τρίτης ο λαός της Θεσσαλονίκης θα στείλει το δικό του αγωνιστικό μήνυμα. Ενα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και πρώτα απ' όλα αυτούς που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό και να τον βάλουν στη γωνία για να υλοποιούν με περισσή ευκολία τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Η Πλατεία Αριστοτέλους θα γεμίσει από εργάτες, συνταξιούχους, υπάλληλους, επαγγελματίες, αγρότες, νέες και νέους. Θα γεμίσει από τους ξωμάχους της ζωής, τους ανθρώπους του μόχθου, από αυτούς που δε βολεύονται κάτω από τα ξένα βήματα και ονειρεύονται έναν κόσμο ειρηνικό, αδελφωμένο, χωρίς ανεργία και ημιαπασχόληση έναν κόσμο που οι νέοι θα μορφώνονται χωρίς ταξικούς φραγμούς και θα απολαμβάνουν κάθε μέρα της ζωής.

"Η δουλιά για τους Κομμουνιστές δεν τελειώνει ποτέ. Πολύ περισσότερο τώρα που τα προβλήματα οξύνονται. Σήμερα και κάθε μέρα, δίνουμε τη μάχη για την εκλαϊκευση των αποφάσεων και των θέσεων του Κόμματος", δήλωσε στο "Ρ" το μέλος του Γραφείου της Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας, Μαρίνα Δέλλιου. "Τις προηγούμενες μέρες, οι σύντροφοι έριξαν τις δυνάμεις τους στην προπαγάνδιση της συγκέντρωση. Με τον ίδιο ρυθμό θα συνεχίσουμε. Πραγματοποιήσαμε μαζικές εξορμήσεις σε εργοστάσια, χώρους δουλιάς, στο κέντρο της πόλης. Οσο πλησιάζει η μέρα της συγκέντρωσης οι εξορμήσεις παίρνουν μόνιμο χαρακτήρα. Συζητάμε με τους εργαζόμενους και τους ενημερώνουμε και ταυτόχρονα μαθαίνουμε απ' αυτούς. Εισπράττουμε την εμπιστοσύνη τους και είμαστε βέβαιοι πως σιγά σιγά, ολοένα και περισσότεροι θα κατανοούν την ανάγκη να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που αγωνίζεται για τα δικά τους συμφέροντα, το μοναδικό συμπαραστάτη στα προβλήματά τους".

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι Οργανώσεις της Υπαίθρου. Οι κομμουνιστές αγρότες αλωνίζουν τα χωριά, τα καφενεία και καλούν τους συναδέλφους τους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ. Να ακούσουν τις θέσεις του Κόμματος και να κρίνουν, ποιος τους λέει την αλήθεια για την ΓΚΑΤΤ, την ΚΑΠ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μεθαύριο, λοιπόν, η σκυτάλη περνά στη Θεσσαλονίκη. Η Κομματική Οργάνωση καλεί το λαό της πόλης και της υπαίθρου, τους νέους και τις νέες να δώσουν αγωνιστικό δυναμικό "παρών" στην πρώτη μεγάλη ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση μετά το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Ηδη οι Κομματικές Οργανώσεις έχουν καθορίσει τα σημεία των προσυγκεντρώσεων. Οι ΚΟΒ των Ανατολικών περιοχών θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Σιντριβανιού, των Δυτικών στο Βαρδάρη, οι Εργατοϋπαλληλικές και η ΚΝΕ στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Από τα σημεία των προσυγκεντρώσεων θα ξεκινήσουν και με πορεία θα κατευθυνθούν στην Πλατεία Αριστοτέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ