Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Χρονίζουν τα προβλήματα

Σοβαρά προβλήματα τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους υπάρχουν στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς οι "Αγιοι Ανάργυροι", όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Το τμήμα αιμοδοσίας, επισημαίνει το σωματείο, υπολειτουργεί, αφού παραμένει χωρίς ολοκληρωμένη ιατρική στελέχωση. Σπανίως γίνονται εξετάσεις σημαντικές για τη θεραπεία των ασθενών, όπως είναι οι καρκινικοί δείκτες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παραπέμπονται σε ιατρικά διαγνωστικά κέντρα. Απαραίτητα μηχανήματα για ένα ογκολογικό νοσοκομείο, όπως είναι ο αξονικός τομογράφος και ο γραμμικός επιταχυντήςμ, δεν υπάρχουν. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο είχε αγοράσει τα δύο αυτά μηχανήματα, επειδή, όμως, δε διαθέτει κατάλληλη κτιριακή υποδομή δόθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Ακόμη, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται από τη διοίκηση να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα. Για παράδειγμα αναφέρεται ότι το βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό κάνει χημειοθεραπείες, οι βοηθοί θαλάμων κάνουν εξετάσεις και νοσηλευτικές πράξεις, ενώ οι παρασκευαστές απασχολούνται στις κλινικές.

Πρόβλημα υπάρχει και στο εργαστήριο ακτινοθεραπείας, το οποίο δεν έχει εφοδιαστεί με το κατάλληλο σύστημα για τον υπολογισμό και την εξακρίβωση της κατανομής της δόσης για κάθε θεραπευτικό σχήμα. Τον εφοδιασμό του εργαστηρίου μ' αυτό το σύστημα είχε ζητήσει στις 14.7.1995 η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας με έγγραφό της προς τη διεύθυνση Υγιεινής Περιβάλλοντος του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας. Η αρμόδια διεύθυνση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής έδωσε παράταση λειτουργίας του εργαστηρίου μέχρι τις 31 Αυγούστου 1996 για την ολοκλήρωση των διαδικασιών προμήθειας του υπολογιστικού μηχανήματος. "Ομως αυτή η παράταση σημαίνει πλημμελή λειτουργία σε βάρος της υγείας των ασθενών", τονίζει το σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ