Κυριακή 30 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην τελική ευθεία

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλητή τον Χαρίλαο Φλωράκη

Στην τελική ευθεία, για την προετοιμασία και την προπαγάνδιση της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης της ΚΟΘ, μπήκαν πλέον οι Κομματικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Τέσσερις μέρες απομένουν ως την Πέμπτη 4 Ιούλη, που ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης θα μιλήσει στην πλατεία Αριστοτέλους και οι κομμουνιστές ασταμάτητα συνεχίζουν να ενημερώνουν και να καλούν το λαό και τους εργαζόμενους να δώσουν με τη συμμετοχή τους αγωνιστικό "παρών" και να στείλουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης.

Την Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ ο Χαρίλαος Φλωράκης θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την οικονομική και πολιτική κρίση, που συντηρούν και καλλιεργούν τα κόμματα της συναίνεσης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών.

Τα μηνύματα που έρχονται φανερώνουν πως ο κόσμος αγωνιά και ψάχνει να βρει διέξοδο στα προβλήματά του. Η αισιοδοξία των κομμουνιστών για την επιτυχία της συγκέντρωσης καθημερινά επιβεβαιώνεται. "Περιμένουμε μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο της υπαίθρου. Είναι αγανακτισμένος με την κατάσταση στην οποία τον έχουν οδηγήσει και ιδιαίτερα οι αγρότες, που χρόνο με το χρόνο χτυπιούνται περισσότερο", δηλώνει στο "Ρ" ο γραμματέας της Αχτίδας Ανατολικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Νίκος Αβραάμ και συμπληρώνει: "Στις συζητήσεις που κάνουμε εκφράζουν το ενδιαφέρον τους να μάθουν τις θέσεις του Κόμματος. Εμείς θα συνεχίσουμε μαζικά τις εξορμήσεις στα χωριά, τα καφενεία και στις παραθεριστικές περιοχές, καλώντας τους συναδέλφους μας αγρότες, εργάτες, τους νέους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του Κόμματος. Να ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ και να κρίνουν ποιος τους λέει την αλήθεια για την ΓΚΑΤΤ, την ΚΑΠ και την ΕΕ".

Παράλληλα σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες της Συνδιάσκεψης Περιοχής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και από αύριο τα κομματικά μέλη θα έχουν στα χέρια τους πέρα από τις αποφάσεις του Συνεδρίου και το Πρόγραμμα Δράσης της Οργάνωσης. Χρέος των κομμουνιστών είναι το κάλεσμα της ΚΟΘ να φτάσει σε κάθε γωνιά του νομού. Η πρώτη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της ΚΟΘ, που στόχο έχει την ενημέρωση του λαού για τις θέσεις του Κόμματος, είναι μόνο αρχή. Θα ακολουθήσουν δεκάδες εκδηλώσεις, περιφερειακές συγκεντρώσεις και συσκέψεις, μέσα από τις οποίες επιδιώκεται η πιο στενή και ουσιαστική επαφή και συζήτηση με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα του νομού.

Τέλος να πούμε πως οι Κομματικές Οργανώσεις προετοιμάζουν οργανωμένη κάθοδο στη συγκέντρωση. Εχουν ήδη προγραμματιστεί τρεις μεγάλες προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Συντριβανίου, στο Βαρδάρι και στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Από εκεί τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος, θα κατευθυνθούν με πορεία στην πλατεία Αριστοτέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ