Κυριακή 7 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΩΜΗ
Οχι στον "τρομοκράτη" των λαών απαιτεί η νεολαία

Διαδήλωση στο αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης σήμερα, ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης

Η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να γίνει γέφυρα κατανόησης, φιλίας και συνεργασίας των λαών της Βαλκανικής και όχι ορμητήριο του ΝΑΤΟ και χώρος εγκατάστασης του "Στρατηγείου του Νότου" και των Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης.

Αυτό είναι το μήνυμα της 5ης Πανελλαδικής Συνάντησης Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΚΝΕ, που ξεκίνησε χτες, με μεγάλη επιτυχία, στην Επανωμή της Θεσσαλονίκης. Ενα μήνυμα, που αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα, καθώς η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ ενισχύει συνεχώς τα επιθετικά της χαρακτηριστικά και μεθοδεύει τα αντιλαϊκά της σχέδια για τα Βαλκάνια, τις άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες και το χώρο της ανατολικής Μεσογείου. Σχέδια, στα οποία επιφυλάσσει ιδιαίτερο ρόλο για την Ελλάδα, γενικά, και την πόλη της Θεσσαλονίκης, ειδικά. Καθώς, επίσης, μεθαύριο είναι η 44η θλιβερή επέτειος της εισόδου της χώρας στην ατλαντική "συμμαχία" και τα συνθήματα της απαλλαγής της Ελλάδας από τις βαριές και επώδυνες αυτές αλυσίδες είναι όσο ποτέ επίκαιρα.

Αυτά ήταν και τα συνθήματα, που δονούσαν χτες το "Κτήμα του Καραγκιόζη", καθώς χιλιάδες νέοι απ' όλη την Ελλάδα έφτιαξαν, σε χρόνο ρεκόρ, τη μεγαλύτερη από ποτέ κατασκήνωση ειρήνης και αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Η τεράστια παραλιακή δημοτική έκταση γέμισε νεανικά χαμόγελα, φωνές, τραγούδια, συνθήματα και κόκκινες σημαίες, αναμφισβήτητα σημάδια της ανοδικής πορείας της ΚΝΕ, αλλά και των συνεχώς ενισχυόμενων αγωνιστικών διαθέσεων της νέας γενιάς, των ελπίδων και των προσδοκιών της, για έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο.

Χτες, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της κατασκήνωσης μια σειρά πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ, σήμερα το μεσημέρι, το διήμερο κορυφώνεται με τη μεγάλη πορεία και συγκέντρωση στο αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης,όπου θα μιλήσει ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ