Κυριακή 7 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ - ΝΑΤΟ
Μια "μεταμόρφωση" ιδιαίτερα επικίνδυνη

"Στο κατώφλι του 21ου αιώνα, σημειώνει σχετικά το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, που αποφασίστηκε στο πρόσφατο, 15ο Συνέδριό του,οι διεθνείς εξελίξεις σημαδεύονται από τη βάρβαρη και απάνθρωπη επιχείρηση του ιμπεριαλισμού να επιβάλει τη "νέα τάξη πραγμάτων" σε όλο τον κόσμο. Η ανθρωπότητα ζει ζοφερές στιγμές, εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας για κυριαρχία και υποταγή, που εκδηλώνεται πιο απροκάλυπτα... Οι συνεχείς ανοιχτές επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το μοίρασμα των αγορών, οδηγούν σε νέα δεσμά εξάρτησης και καθυπόταξης χωρών, στην εμφάνιση νέων εστιών έντασης και τοπικών πολέμων, στη δολοφονική δράση των δήθεν ειρηνευτικών ΝΑΤΟικών ή άλλων πολυεθνικών δυνάμεων".

Το ΝΑΤΟ αναδείχνεται σε βασικό μοχλό της υλοποίησης της "νέας τάξης πραγμάτων". Αποτελεί πλέον σήμερα τον παγκόσμιο χωροφύλακα και τοποτηρητή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Και για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις, προχωρεί με γοργά βήματα σε μια σειρά προσαρμογές. Είναι αυτές ακριβώς που χρησιμοποιούνται για να εμφανίσουν την Ατλαντική "Συμμαχία" ως καθοριστικό και μόνο ικανό παράγοντα, για την υπεράσπιση και τη διατήρηση της "σταθερότητας" και της "ασφάλειας" στην Ευρώπη και σ' όλον τον κόσμο. Μεγαλύτερο ψέμα δεν έχει ίσως ειπωθεί. Η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη. Και αυτό, ίσως, αποτελεί και το μέγεθος των τεράστιων κινδύνων, που συνεπάγεται η ύπαρξη και η δράση του "νέου" ΝΑΤΟ για τους λαούς όλης της Γης. Πολύ περισσότερο, για τις χώρες και τους λαούς - σαν την Ελλάδα - που τις έχει ήδη δέσει με τις αλυσίδες του, ενώ προσθέτει και καινούριες.

Τις μέρες αυτές, μέρες θλιβερής επετείου, αφού στις 9 Ιούλη του 1952 η Ελλάδα έγινε μέλος της λυκοσυμμαχίας, επιλέξαμε για να παρουσιάσουμε ορισμένες πλευρές του "νέου" ΝΑΤΟ και τις αλυσιδωτές συνέπειες, που θα έχει για τη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ