Κυριακή 7 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Διαπαιδαγώγηση καναλαρχών

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ,Μπραχάμι. Οταν πριν λίγο καιρό έγινε η συγκέντρωση των συνταξιούχων για να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους, περίμενα ότι τα "κανάλια" θα το μετέδιδαν σαν πρώτη είδηση. Ομως γελάστηκα. Αντί αυτού είδα να προβάλλεται ο Ρωχάμης, δημιούργημα και αυτός του συστήματος, με όλες τις φάσεις και μ' όλες τις λεπτομέρειες της "σύλληψής" του. Οι διάφοροι ρεπόρτερ των καναλιών έτρεχαν και στριμώχνονταν για μια καλή θέση, μη τυχόν και χάσουν μια λέξη του κατάδικου, για να τη μεταδώσουν να βγει στον αέρα και να τον ακούσει όλη η Ελλάδα.

Ηταν το γεγονός της ημέρας! Ετσι το έκριναν οι καναλάρχες και έτσι έγινε. Αυτό έπρεπε να ενδιαφέρει τον κόσμο, το τι είπε και το τι έκανε ο Ρωχάμης και όχι η συγκέντρωση των χιλιάδων συνταξιούχων που παρά την ηλικία τους βγήκαν για ακόμα μια φορά στους δρόμους διεκδικώντας το ψωμί τους.

Και όσον αφορά τα ιδιωτικά κανάλια δεν περιμένουμε τίποτα καλύτερο, αλλά η ίδια πολιτική να επικρατεί και στα κρατικά κανάλια που μέρος των εσόδων τους προέρχονται και από τους συνταξιούχους; Τι γνώμη έχει η κυβέρνηση για τις προτεραιότητες που δίνουν στις ειδήσεις τα κρατικά κανάλια; Ετσι πρέπει να διαπαιδαγωγείται η νεολαία και τέτοια πληροφόρηση πρέπει να 'χει ο λαός. Αίσχος!

Τάζουν "λαγούς με πετραχήλια"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ,Αμαλιάδα. Οι μηχανισμοί του δικομματισμού έχουν βάλει μπρος τα επιτελεία τους να δουλεύουν. Στα μέρη μας άρχισαν ν' αλωνίζουν και να μοιράζουν χωρίς να τσιγκουνεύονται, όπως άλλωστε πάντα έκαναν, υποσχέσεις για ζητήματα που ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν. Προσπαθούν να μας εξαπατήσουν άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό, τάζοντάς του "λαγούς με πετραχήλια". Υπουργοί, βουλευτές, τέως και νυν κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι, όλοι πιστοί στα ξένα συμφέροντα στα κελεύσματα των ΕΕ, Μάαστριχτ, Λευκής Βίβλου και ΝΑΤΟ, είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση ασφυξίας που δημιουργούν για τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον άνεργο νέο.

Η υποκρισία τους δεν έχει όριο. Οταν βρίσκονται στην εξουσία δεν κάνουν τίποτα απ' αυτά που εξαγγέλλουν, αλλά όταν είναι αντιπολίτευση είναι τρομεροί στην κριτική και απεριόριστοι στα "Θα" και στα μεγάλα λόγια.

Ομως ο ελληνικός λαός δεν "τρώει κουτόχορτο" πια, δεν είναι αυτός που ξέρατε, αν τυχόν και γίνουν εκλογές, ψάξτε να βρείτε υπονόμους να κρυφτείτε.

Λεονταρισμοί

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ,Μανχάιμ Γερμανία. Καυχώνται κάθε τόσο οι κυβερνώντες μας ότι είμαστε πολύ ισχυροί και μπορούμε να συντρίψουμε τον κάθε επιδρομέα από όπου και αν προέρχεται. Κάθε φορά όμως που οι Τούρκοι μας ενοχλούν προκλητικά, τρέχουν σαν τα μικρά παιδιά κλαίγοντας και ζητούν προστασία από τους Αμερικανούς και του Ευρωπαίους "συμμάχους μας".

Εχουν χάσει κάθε εκτιμήσει μέσα στο λαό, ο οποίος αισθάνεται τελείως ανασφαλής έχοντας τέτοια ηγεσία, η οποία αντί να στηριχτεί στο λαό της, ζητά προστασία από τους αποδεδειγμένους εχθρούς και υποκινητές όλης της ανωμαλίας.

Φαντάζουν τόσο γελοίοι στα μάτια του λαού, όταν από τη μια μεριά λένε ότι τίποτα από την πατρίδα μας δεν παραχωρείται, και από την άλλη με τη δουλική τους πολιτική και υποταγή στους Αμερικανούς και ΝΑΤΟικούς τα 'χουν ξεπουλήσει όλα! Ντροπή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ