Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΕΑΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Εκδρομή σε ιστορικούς τόπους

Οι αντιστασιακοί μέλη του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Κατερίνης πραγματοποίησαν μια μεγάλη εκδρομή, και επισκέφθηκαν τόπους ιστορικούς όπου συναντήθηκαν με άλλους συναγωνιστές τους.

Ξεκινώντας στις 15 Ιουνίου για τη Λαμία, πρώτος τους σταθμός είναι η Μονή Αγάθωνος. Εκεί συναντούν τον Πατέρα - Γερμανό, ακόλουθο του Αρη Βελουχιώτη, με το ψευδώνυμο "Ανυπόμονος". Στη συνέχεια προχώρησαν για τη Σπερχειάδα και έφθασαν στην "Καλύβα Στεφανή", τοποθεσία που - ως γνωστόν - ξεκίνησε ο Α. Βελουχιώτης τον ένοπλο αγώνα. Ο πρόεδρος του Τοπικού Παρ/τος τους ξενάγησε και τους διηγήθηκε τα ιστορικά γεγονότα όπως ο ίδιος τα έζησε.

Και η ωραία αυτή εκδρομή - προσκύνημα στους τόπους όπου η σύγχρονη ιστορία μας έγραψε ηρωικές σελίδες συνεχίστηκε στο Καρπενήσι. Εκεί με τη βοήθεια του Προέδρου του Παραρτήματος, Σταύρου Μαντή, που παρά την προχωρημένη ηλικία του (και γι' αυτό οι εκδρομείς και μέλη του Παρ/τος Κατερίνης τον ευχαριστούν πολύ) επισκέφθηκαν τις Κορυσχάδες και το ιστορικό Σχολείο. Την επομένη 16/6, με ξεναγό πάντα τον αγωνιστή Μαντή πήγαν στο Μουσείο της Βίνιανης. Ομως η ώρα του γυρισμού είχε σημάνει και οι παλιοί αγωνιστές με πολύ όμορφες αναμνήσεις και πολλές συγκινήσεις από το εκδρομικό τους διήμερο, πήραν τον δρόμο της επιστροφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ