Σάββατο 13 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλοι 19 λαθρομετανάστες

Τούρκοι δουλέμποροι έφεραν χτες μια ακόμα ομάδα λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ενώ εξαρθρώθηκε η σπείρα των Ιταλών δουλεμπόρων, που παράτησαν προχτές τα χαράματα στο Λαύριο τους 22 λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, την Ινδία και το Μπαγκλαντές.

Χτες στις 6.40 το πρωί συνελήφθη επ' αυτοφώρω ο Τούρκος μεταφορέας, ενώ αποβίβαζε 19 Ιρακινούς, Ιρανούς αλλά και Τούρκους λαθρομετανάστες στη νησίδα Στρογγύλη, κοντά στο Καστελόριζο. Οι 18 λαθρομετανάστες ήταν άνδρες και μαζί τους είχαν μία γυναίκα, αλλά και ένα μωράκι κουρδικής καταγωγής.

Η υπό τουρκική σημαία λέμβος "Ρόκετ 1", που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, κατασχέθηκε, ενώ ο δουλέμπορος και οι λαθρομετανάστες κρατούνται στο Λιμενικό Σταθμό Καστελόριζου και θα προσαχθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Στο μεταξύ επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είχαν εντοπιστεί οι Ιταλοί δουλέμποροι του Λαυρίου. Ετσι συνελήφθησαν ο 52χρονος Λουτσιάνο Μποσκαρντίνι και ο 33χρονος Εντσο Γκαλέζι, κυβερνήτης και πλήρωμα αντίστοιχα του με σημαία Ιταλίας θαλαμηγού σκάφους "Ελμο". Οι δουλέμποροι αναγνωρίστηκαν από τους λαθρομετανάστες, που επιβεβαίωσαν ότι οι δύο Ιταλοί τούς μετέφεραν από το Κουσάντασι της Τουρκίας στο Σούνιο. Οι λιμενικές αρχές του Λαυρίου συνέλαβαν έναν ακόμη Ιταλό, τον Αλεσάντρο Ζαμάι, καθώς όπως προέκυψε από την προανάκριση εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ