Σάββατο 13 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ

Δύο κλασικά ασπρόμαυρα φιλμ νουάρ, θα προβάλει απόψε το δεύτερο κρατικό κανάλια στα "100 χρόνια κινηματογράφου". Θα προβληθεί το έξοχο αμερικανικό φιλμ νουάρ του Ζακ Τουρνέρ "Αμαρτωλός και δολοφόνος" και ένα από διασημότερα φιλμ νουάρ του '40 "Αντίο γλυκιά μου", σκηνοθετημένο από τον Εντουαρντ Ντμίτρικ. Στην κλασική ταινία του Ζακ Τουρνέρ "Αμαρτωλός και δολοφόνος",ένας ντετέκτιβ αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός τυχοδιώκτη, να βρει την ερωμένη του που έχει εξαφανιστεί. Ο ντετέκτιβ, όμως, θα ερωτευτεί τη σαγηνευτική γυναίκα και θα παρασυρθεί σ' ένα θανατηφόρο παιχνίδι. Το παρελθόν κυνηγάει τους ήρωες, χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν από αυτό. Το ρόλο του ντετέκτιβ ερμηνεύει ο Ρόμπερτ Μίτσαμ,της μοιραίας γυναίκας η Τζέιν Γκριρ,ενώ ο Κερκ Ντάγκλας ερμηνεύει έναν από τους πρώτους ρόλους της καριέρας του (ΕΤ-2 23.30).

Το έξοχο φιλμ νουάρ του Εντουαρντ Ντμίτρικ "Αντίο γλυκιά μου",βασίζεται σε βιβλίο του Ρέιμοντ Τσάντλερ. Ο θρυλικός ντετέκτιβ Φιλίπ Μάρλοου αναλαμβάνει να βρει την παλιά αγαπημένη, ενός πρώην κατάδικου. Η πραγματική ταυτότητα της γυναίκας παραμένει, όμως, μυστήριο ως το τέλος σχεδόν του έργου. Πρωταγωνιστούν οι Ντικ Πάουελ, Κλερ Τρέβορ και Αν Σίρλεϊ (ΕΤ-2 01.10).

Το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά "Οι τρεις σωματοφύλακες",μετέφερε στην οθόνη ο Ρίτσαρντ Λέστερ.Αξιόλογη μεταφορά του έργου, που περιέχει την περιπέτεια, τη δράση και τις κωμικές πλευρές της ζωής των σωματοφυλάκων. Πρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων οι Ολιβερ Ριντ, Ρίτσαρντ Τσαπερλέιν, Τσάρλτον Ιστον, Μάικλ Γιορκ και Φέι Νταναγουέι (STAR 22.00).

Τις ιστορίες δύο διαφυλετικών ερωτικών σχέσεων, αφηγείται η ταινία του Τζόσουα Λόγκαν "Σαγιονάρα".Η ιστορία διαδραματίζεται στην Κορέα, κατά τη διάρκεια του πολέμου. Την εποχή που απαγορευόταν στους Αμερικανούς στρατιώτες να έχουν σχέση με ντόπιες. Δύο Αμερικανοί παρά την απαγόρευση θα ερωτευτούν δύο Κορεάτισσες. Μια ταινία κατά των φυλετικών διακρίσεων, που όμως δεν είναι από τις καλύτερες του είδους. Ατού της ταινίας, ο πρωταγωνιστής της, ο Μάρλον Μπράντο (STAR 00.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ