Σάββατο 13 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Χωρίς πατρίδα ο Κίπκετερ

Αποκλείστηκε από την Ολυμπιάδα ο κορυφαίος 800άρης του κόσμου

Μόλις μια μέρα αφότου πέτυχε την καλύτερή του επίδοση στα 800 μέτρα στα 11 χρόνια που αγωνίζεται, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γουίλσον Κίπκετερ αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων απέρριψε το αίτημα του δρομέα, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Κένυα αλλά ζει στη Δανία, να συμμετάσχει στη διοργάνωση υπό την Ολυμπιακή σημαία. Ο αποκλεισμός του Κίπκετερ έρχεται μία μέρα μετά τη νίκη του στο Γκραν Πρι της Νίκαιας, όπου σημείωσε επίδοση 1.42.51, η οποία είναι η δεύτερη όλων των εποχών και απέχει μόλις ένα δευτερόλεπτο από το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο κατέχει ο Σεμπάστιαν Κόου από το 1985.

Ο Κίπκετερ έχει κάνει αίτηση για τη δανική υπηκοότητα, αλλά δεν αναμένεται να του δοθεί πριν την πάροδο ενός έτους. Από την άλλη, η γενέθλια χώρα του, η Κένυα, ανακοίνωσε ότι δε θα εγκρίνει τη συμμετοχή του αν δεν ενταχθεί στη δική της αποστολή...

Είχαν εκφραστεί ελπίδες ότι θα ίσχυε για τον Κίπκετερ η απόφαση του 1992, όταν αθλητές από την πρώην Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία συμμετείχαν υπό την Ολυμπιακή σημαία, αλλά, όπως εξήγησε εκπρόσωπος της ΔΟΕ, "εκείνη η απόφαση ελήφθη λόγω των ειδικών πολιτικών συνθηκών που επικρατούσαν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ