Τρίτη 16 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Συμφωνίες κυρίων... "για κατανάλωση"

Συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας παραγωγής αναψυκτικών, χυμών και εμφιαλωμένου νερού είχε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδης, στα πλαίσια των εξαγγελιών κοροϊδίας και εμπαιγμού σε βάρος των καταναλωτών που έκανε ο τελευταίος την προηγούμενη βδομάδα, για δήθεν αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας των μεγάλων βιομηχανιών που γέννησε και υποθάλπει η απελευθέρωση των τιμών στην αγορά.

Ειδικότερα, κατά τη χτεσινή συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ανάρτησης ενδεικτικών τιμοκαταλόγων λιανικής πώλησης των τυποποιημένων προϊόντων, στην οποία συμφώνησαν την προηγούμενη βδομάδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης (Τομέας Εμπορίου) και οι εκπρόσωποι των εμποροβιομηχάνων, με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί στην ουσία να ρίξει στάχτη στα μάτια των καταναλωτών που είναι τα μεγάλα θύματα της "ελεύθερης" αγοράς που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και βιομήχανοι. Στην πραγματικότητα, το "μέτρο" αυτό που ακόμη παραμένει στα λόγια, ακόμα και αν εφαρμοστεί, σε καμία περίπτωση δε θα αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια των μεγάλων επιχειρήσεων, που απελευθερώθηκε μαζί με την απελευθέρωση των τιμών, ενώ, όπως οι ίδιοι οι αρμόδιοι υπουργοί, Β. Παπανδρέου και Μ. Χρυσοχοϊδης, ομολόγησαν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου "σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς δεν υπάρχουν περιθώρια ελέγχου των τιμών", το καθεστώς, δηλαδή, στο οποίο "ορκίζεται" η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Στην ουσία, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η απροθυμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πραγματική αιτία του κακού, που είναι η ίδια η απελευθέρωση των τιμών και πετάει με ημίμετρα και πάλι το μπαλάκι στους καταναλωτές, τους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί να... "αυτοπροστατευτούν". Ας θυμίσουμε, εξάλλου, ότι όπως η ίδια η υπουργός Ανάπτυξης έχει δηλώσει στο παρελθόν, η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα αυτό περιορίζεται στο να... ενισχύσει το καταναλωτικό κίνημα, ώστε οι ίδιοι οι καταναλωτές να... αυτοπροστατεύονται!

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα ίδια πλαίσια, προκειμένου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ