Τετάρτη 17 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Σήμερα φτάνει ο Χόλμπρουκ

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-

Η αναμενόμενη για χτες περιοδεία του Αμερικανού μεσολαβητή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ στην Πρώην Γιουγκοσλαβία αναβλήθηκε για σήμερα, μιας και πραγματοποίησε σύντομη στάση στις Βρυξέλλες, όπου είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Χαβιέρ Σολάνα.

Από τις Βρυξέλλες, ο Χόλμπρουκ ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "δεν είναι ικανοποιημένες" από το επίπεδο εφαρμογής της Συνθήκης του Ντέιτον, κυρίως όσον αφορά τους Σερβοβόσνιους.

Σχετικά με τις πρόσφατες απειλές διάφορων Σέρβων εναντίον της αστυνομίας του ΟΗΕ, ο Χόλμπρουκ είπε πως "αν προβούν σε κινήσεις εναντίον της πολυεθνικής δύναμης IFOR, τότε θα αντιμετωπίσουν άμεσες ενέργειες".

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Πέρι, διέψευσε "κατηγορηματικά" τις φήμες για αμερικανικό σχέδιο δημιουργίας μόνιμης βάσης του ΝΑΤΟ στην Τούζλα ή σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία της Βοσνίας, αναφέρεται σε συνέντευξή του στις ρωσικές εφημερίδες "Σιβόντια" και "Νεζαβίσιμαγια Γκαζέτα". Στη συνέντευξη προσθέτει ότι "εμείς θέλουμε να βγάλουμε το στρατό (από τη Βοσνία) στα τέλη του χρόνου, όπως σχεδιάσαμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ