Τετάρτη 17 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε απεργία πείνας απολυμένοι από τη βάση Γουρνών

Ζητάνε την απορρόφησή τους στο δημόσιο τομέα και την καταβολή των αποζημιώσεών τους

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας).-

Απεργία πείνας πραγματοποιούν από τη Δευτέρα έξω από τη Νομαρχία Ηρακλείου Κρήτης οι απολυμένοι υπάλληλοι της Πολεμικής Αεροπορίας της αμερικανικής βάσης Γουρνών, ζητώντας την απορρόφησή τους στο δημόσιο τομέα και την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τις αποζημιώσεις τους. Οι απολυμένοι διαμαρτύρονται, με τον τρόπο αυτό, για την κυβερνητική αδιαφορία και την αθέτηση δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί απέναντί τους.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο πρόεδρος του συλλόγου των απολυμένων Α. Ιερωνυμάκης,"η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σεβαστεί τους νόμους, ενώ οι Ηρακλειώτες θα πρέπει να γνωρίσουν το πρόβλημά μας και να μας συμπαρασταθούν". Ο πρόεδρος συνεχίζει τονίζοντας ότι οι απολυμένοι εμπαίζονται εδώ και χρόνια από την πολιτεία "και αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε άλλο. Δε φεύγουμε από δω, αν δε δικαιωθούμε". Ο κατάλογος των συμμετασχόντων στην κινητοποίηση είναι ανοιχτός, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας καλούνται να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία.

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους απεργούς πείνας εκφράζει η "Συντονιστική Επιτροπή Αποκατάστασης Διωχθέντων και Απολυμένων από τις αμερικάνικες βάσεις".Χτες, κοντά στους απεργούς πείνας βρέθηκε και εξέφρασε τη συμπαράστασή του ο Αλ. Βερναδάκης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να στείλει μια συμβολική οικονομική ενίσχυση στους απεργούς πείνας και να τους επισκεφθεί. Να ζητήσει, επίσης, από τη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού να συμπαρασταθούν ενεργά στον αγώνα των απολυμένων και, τέλος, να ζητήσει την άμεση παρέμβαση των υπουργείων Εργασίας και Εθνικής Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ