Παρασκευή 19 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ: Ανατίμηση σημείωσε η δραχμή, τόσο ως προς το σύνολο των ξένων νομισμάτων, όσο και έναντι των ευρωπαϊκών νομισμάτων, τον Ιούνη, σύμφωνα με τους σταθμισμένους δείκτες ισοτιμίας που καταρτίζει το Κέντρο Εξαγωγικών Μελετών και Ερευνών. Από τις μέχρι τώρα εξελίξεις προκύπτει ότι, αν η μεταβολή της δραχμής συνεχιστεί με τον ίδιο μέσο μηνιαίο ρυθμό και τους επόμενους μήνες του 1996, η σωρευτική ανατίμηση της δραχμής θα ανέλθει σε +2,6%, τόσο ως προς το σύνολο των νομισμάτων, όσο και ως προς τα ευρωπαϊκά νομίσματα. Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος της νομισματικής πολιτικής για φέτος είναι η ισοτιμία της δραχμής να παραμείνει περίπου σταθερή ως προς την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα σε μέσα επίπεδα, στο τέλος του έτους.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Εισήγηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων, με τις οποίες θα ορίζονται οι όροι εκτέλεσης "ανοιχτών πωλήσεων" ("αέρας"), αποφάσισε να πραγματοποιήσει το ΔΣ του Χρηματιστηρίου στη χτεσινή του συνεδρίαση. Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της εισαγμένης εταιρίας "ΙΝΤΕΑΛ ΑΒΕΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων και Συμμετοχών". Το δάνειο είναι ύψους 1 δισ. δρχ., διετούς διάρκειας, με δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ: Τρία νέα τουριστικά δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό Κόλπο προσφέρει η κοινοπραξία υδροπτερύγων ΣΕΡΕΣ. Τα δρομολόγια είναι Πειραιάς - Επίδαυρος, Πειραιάς - Ισθμια και Ισθμια - Αίγινα - Πόρος - Υδρα, με βραδινή επιστροφή. Τα δρομολόγια θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ θα συνεχιστούν εφόσον η ζήτηση παρουσιάζεται σταθερή, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Ν. Βικάτος.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Βραβείο από τον ελβετικό τουρ οπερέιτορ HOTELPLAN απέσπασε η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων GRECOTEL, για τις περιβαλλοντολογικές εφαρμογές που ακολουθεί στις μονάδες της. Συγκεκριμένα, από οχτακόσιες υποψηφιότητες σε όλο τον κόσμο, εγκρίθηκαν για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό εκατό, εκ των οποίων βραβεύτηκαν εννέα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Με καθαρά κέρδη ύψους 3,2 δισ. δρχ. έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους για την εταιρία ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, έναντι 2,25 δισ. δρχ. του αντίστοιχου εξαμήνου του 1995, σύμφωνα με την εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση που ενέκρινε το ΔΣ στη χτεσινή του συνεδρίαση. Η διαφορά των αποτελεσμάτων προήλθε κυρίως από την αύξηση των κερδών από αγοραπωλησίες μετοχών και ομολόγων, τα οποία ανήλθαν σε 1,65 δισ. δρχ. έναντι 742 εκατ. δρχ. του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ