Πέμπτη 25 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα δόγματα του παρελθόντος

Να σταματήσουν να ζουν με τα δόγματα του παρελθόντος και να προσαρμοστούν στις συνθήκες του σκληρού ανταγωνισμού. Με αυτά τα ωμά λόγια απευθύνθηκε, χτες, προς τους εργαζόμενους κορυφαίος παράγοντας του ΣΕΒ. Και προκειμένου να μην αφήσει την παραμικρή αμφιβολία για το τι εννοεί, δικαιολόγησε πλήρως τη μετεγκατάσταση της GOOD YEAR, αφού στην Πολωνία το εργατικό κόστος είναι μόλις το 1/5 του ελληνικού...

Ξεκάθαρη η... σύσταση των μεγαλοβιομηχάνων. Στα δόγματα του παρελθόντος περιλαμβάνονται, πρώτα και καλύτερα, ό,τι έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι, με σκληρούς αγώνες, θυσίες και αίμα, μέσα στον 20ό αιώνα. Ολοφάνερες οι αντεργατικές και απάνθρωπες προθέσεις και στόχοι τους. Να ξαναγυρίσουν τους εργαζόμενους, τις συνθήκες δουλιάς και αμοιβής τους, στον καιρό του μεσαίωνα και ακόμη παραπίσω. Να μετατρέψουν την Ελλάδα σ' έναν επίγειο παράδεισο του μεγάλου κεφαλαίου, παρόμοιο με την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη. Οπου, το μόνο που έχει αξία είναι το κέρδος της ολιγαρχίας και η ζωή των εργαζόμενων αποτιμάται με τα αποτελέσματα των ισολογισμών.

Δε μας ξαφνιάζουν οι μεσαιωνικές αντιλήψεις του ΣΕΒ. Ούτε έχουμε αυταπάτες για τις προθέσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης. Τα ίδια, ακριβώς, με τους μεγαλοβιομηχάνους υποστηρίζουν και οι κυβερνητικοί αρμόδιοι. Αυτός είναι ο περιβόητος εκσυγχρονισμός τους. Ας πάρουν, λοιπόν, οι εργαζόμενοι τα δικά τους μέτρα, πριν τα σχέδια αυτά εφαρμοστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ