Παρασκευή 26 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κωμωδίες και θρίλερ

Κωμωδίες, θρίλερ και δράματα, κυριαρχούν στις ταινίες των προγραμμάτων των καναλιών, χωρίς όμως καμία από αυτές να έχει κάποιο ξεχωριστό ενδιαφέρον. Και η ταινία του Ακίρα Κουροσάβα "Γιοζίμπο" δεν είναι από τις πιο αξιόλογες ταινίες του μεγάλου Ιάπωνα σκηνοθέτη. Σημειώνουμε μερικές από τις ταινίες που προβάλλονται σήμερα:

"Ο τέλειος".Συμπαθητική κωμωδία του Αντονι Μιγκέλα, η οποία αναφέρεται σ' ένα ζευγάρι που έχει χωρίσει. Ο άνδρας πληρώνει διατροφή στη γυναίκα του και προκειμένου να πάψει να πληρώνει, ψάχνει για να της βρει νέο σύζυγο. Τότε όμως θα καταλάβει ότι ο έρωτάς τους δεν έχει πεθάνει. Πρωταγωνιστούν οι Γουίλιαμ Χαρτ, Ματ Ντίλον, Αναμπέλα Σιόρα και Μέρι Λουίζ Πάρκερ (STAR 18.30).

"Γιοζίμπο".Ο Ακίρα Κουροσάβα επιχειρεί να συγχωνεύσει τη γιαπωνέζικη παράδοση με το χολιγουντιανό γουέστερν. Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι ένας περιπλανώμενος σαμουράι, που αποφεύγει να εμπλακεί στη διαμάχη μεταξύ δύο πανίσχυρων οικογενειών. Πρωταγωνιστεί ο Τοσίρο Μιφούνε (NEW 19.15)."Tο πνεύμα της Ιμπάρα".Δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Τζακ Γκολντ. Ενα ζευγάρι Αμερικανών, εγκαταλείπει τη μεγαλούπολη για να πάει να ζήσει σ' ένα φτωχικό μεξικάνικο χωριό, στο χωριό Ιμπάρα. Εκεί θ' ανακαλύψουν τις αξίες των φτωχών ανθρώπων και τη φιλοσοφία της ζωής τους. Πρωταγωνιστούν οι Γκλεν Κλόουζ, Κιθ Καραντάιν και Αλφόνσο Αράου (ΕΤ-1 00.10).

"Η αγριόγατα".Ριμέικ της ταινίας τρόμου του Ζακ Τουρνέ, που σημείωσε επιτυχία στην εποχή της. Η νέα "Αγριόγατα" φέρει την υπογραφή του Πολ Σρέιντερ, που είναι γνωστός και ως σεναριογράφος. Δυο αδέλφια αποφασίζουν να επανασυνδεθούν, μετά από ένα μεγάλο χωρισμό. Ο αδελφός όμως είναι ένας παράξενος άνδρας που μεταμορφώνεται σε αιλουροειδές, παρασύροντας και την αδελφή του σ' ένα παράξενο παιχνίδι. Πρωταγωνιστούν ο Μάλκολμ Μακ Ντάουελ και η Ναστάζια Κίνσκι (ΑΝΤΕΝΝΑ 01.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ