Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ψευδέστατη απάντηση
  • Ο Ν. Σηφουνάκης, ως υπουργός Τουρισμού, εμμέσως, απέρριψε από το Φεστιβάλ Αθηνών το Κρατικό Μπαλέτο Κίνας
  • Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Ερώτηση προς την υπουργό Ανάπτυξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας και Μήτσος Κωστόπουλος,σχετικά με τη μη μετάκληση στην Αθήνα του Κινέζικου Κρατικού Μπαλέτου.Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αναφέρεται ότι "ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας - Κίνας είχε ζητήσει από το υπουργείο Τουρισμού να του παραχωρηθεί το Ηρώδειο από 9 - 14 Ιούλη για λογαριασμό του κινέζικου μπαλέτου, μετά την άρνηση μετάκλησης και ένταξης του συγκεκριμένου μπαλέτου στο πρόγραμμα του "Φεστιβάλ Αθηνών 1996" για λόγους οικονομικούς. Ο τότε υπουργός Τουρισμού, Νίκος Σηφουνάκης, απάντησε προσωπικά στον πρέσβη της ΛΔ Κίνας, που τον επισκέφθηκε γι' αυτό το θέμα, ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα γιατί κατά το μήνα Ιούλη δε θα γίνει καμία απολύτως παραχώρηση.Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια, τελικά, να μην έρθει στην Ελλάδα το Κινέζικο Κρατικό Μπαλέτο. Ομως, όπως προκύπτει από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών που είδε το φως της δημοσιότητας, η απάντηση αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού το Ηρώδειο παραχωρήθηκε σε τρίτους κατά το μήνα Ιούλη, όχι μία αλλά πέντε φορές".

Οι βουλευτές ρωτούν: "Για ποιους λόγους δεν παραχωρήθηκε το Ηρώδειο και στο Σύνδεσμο Φιλίας Ελλάδας - Κίνας, προκειμένου να εμφανιστεί το Κινέζικο Κρατικό Μπαλέτο, από τη στιγμή που παραχωρήθηκε σε άλλους το μήνα Ιούλη; "

Για το ίδιο θέμα ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας - Κίνας διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο απορρίφθηκε η πρόταση. "Πολύ περισσότερο που η έλευσή του θα επραγματοποιείτο σε ανταπόδοση της μετάβασης του "Αμφιθεάτρου" του Σπύρου Ευαγγελάτου, τον περασμένο Οκτώβρη, στην Κίνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ