Κυριακή 4 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανδρομάχη

Θέατρο με Ανδρομάχη

Την "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη, θα παρουσιάσει η εκπομπή "Το θέατρο της Δευτέρας". Η Ανδρομάχη είναι η χήρα του Εκτορα, που γίνεται σκλάβα του γιου του Αχιλλέα, Νεοπτόλεμου. Μαζί του θ' αποκτήσει ένα γιο τον Μολοσσό. Ο Νεοπτόλεμος, όμως, είναι ήδη παντρεμένος με την Ερμιόνη, κόρη του Μενέλαου και της Ελένης. Η Ερμιόνη δεν μπορεί να κάνει παιδί και γι' αυτό το λόγο ζηλεύει την Ανδρομάχη. Οταν ο γιος του Αχιλλέα θα πάει στους Δελφούς, η Ερμιόνη θα βρει την ευκαιρία για να προσπαθήσει να εξοντώσει την Ανδρομάχη και το παιδί. Η Ανδρομάχη για να σώσει το γιο της τον κρύβει, ενώ η ίδια καταφεύγει στο ναό της Θέτιδας. Η Ερμιόνη και ο Μενέλαος, θα τους ανακαλύψουν, αλλά στο τέλος και οι δυο θα σωθούν όταν θα φθάσει ο Πηλέας. Την παράσταση που θα μεταδοθεί έχει σκηνοθετήσει ο Νίκος Χαραλάμπους. Παίζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Αλκηστη Παυλίδου, Μαρία Μίχα, Ευτύχιος Πουλλαϊδης, Ελενα Παπαδοπούλου, Στέλιος Καυκαρίδης κ.ά. Η τηλεοπτική σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Χονδρογιάννη. (Δευτέρα ΕΤ - 1 22.05)

Τιμή στους Ολυμπιονίκες

Η Τρίτη 6 Αυγούστου, είναι ημέρα εξαιρετικά αφιερωμένη στα χρυσά παιδιά, που από την Ατλάντα φθάνουν στην Ελλάδα κρατώντας τις χρυσές επιτυχίες τους. Στους Ελληνες Ολυμπιονίκες, στην άφιξή τους και στη γιορτή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στρέφονται οι κάμερες όλων των τηλεοπτικών σταθμών την ερχόμενη Τρίτη. Με διακαναλική σύνδεση, θα μεταδοθεί απ' ευθείας, η άφιξη των νικητών της Ολυμπιάδας, στο αεροδρόμιο στις 18.00. Και αμέσως μετά η θριαμβευτική και τιμητική πορεία τους από το αεροδρόμιο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Εκεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα τους απονείμει το "Χρυσό μετάλλιο της Πόλης". Αμέσως μετά οι Ολυμπιονίκες θα κατευθυνθούν και θα εισέλθουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τη μεγάλη προς τιμήν τους εκδήλωση.(Τρίτη ΕΡΤ, MEGA, ANTENNA, STAR, ΣΚΑΪ)

Στους Βράχους με την Αρβανιτάκη

Αποσπάσματα από τη συναυλία που έδωσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη, το περασμένο καλοκαίρι στο Θέατρο "Βράχων", θα μεταδοθούν στο αφιέρωμα "Ελευθερία Αρβανιτάκη - Ζωντανά στους Βράχους 1995". Η συνεύρεση του Αρα Ντινκτζιάν και του Αρτο Μπογιατσιάν, με την ερμηνεύτρια, αποτέλεσε ένα ξεχωριστό γεγονός, που είχε ως αποτέλεσμα και την επιτυχία πολλών τραγουδιών. Μεταξύ αυτών, "Τα κορμιά και τα μαχαίρια", "Δυνατά" και "Μένω εκτός". Τ' αποσπάσματα της συναυλίας, μαγνητοσκοπήθηκαν και σκηνοθετήθηκαν από τον Νίκο Σούλη. (Δευτέρα ΑΝΤΕΝΝΑ 23.45)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ